Stapelbare kunststof koffers RAKO E-Line

Ons assortiment stapelbare kunststof koffers komt van de Duitse producent Georg Utz GmbH. Deze producent is marktleider op het gebied van hoogwaardige stapelbare bakken en koffers. De RAKO E-Line koffers zijn verkrijgbaar in verschillende maten. Door het sterke materiaal en diverse afmetingen zijn de plastic koffers ideaal om gereedschap, onderdelen of andere producten in op te bergen en te transporteren.

Afmetingen RAKO E-Line stapelbare koffers

De RAKO E-Line serie bestaat uit verscheidene grondmaten. Deze variëren van 300 x 200 mm tot en met 600 x 400 mm. Koffers met dezelfde grondmaat zijn stapelbaar. Hierop heeft de hoogte van de koffer geen invloed. Door de universele bodemmaten zijn de koffers perfect te stapelen op (Euro-) pallets.

Daarom worden deze ook wel RAKO Euronorm-koffers genoemd. Hieronder hebben wij een handig overzicht van de verschillende maten ten opzichte van een Europallet weergegeven. Zo weet jij precies hoeveel koffers jij per pallet kunt vervoeren en wat voor jou de ideale maat koffer is.

Grondmaat RAKO E-Line koffers en het aantal koffers op één laag van een Europallet:

  • 300 x 200 mm: 16 stuks

  • 400 x 300 mm: 8 stuks

  • 600 x 400 mm: 4 stuks

De koffers zijn in diverse hoogtematen te bestellen. Zo heb jij altijd het juiste formaat om jouw producten in op te bergen.

Beschikbare kleuren en soorten kunststof koffers

De RAKO E-Line koffers hebben een standaard lichtgrijze kleur. Dit komt doordat ze van polypropyleen zijn gemaakt. Daarnaast zijn enkele maten ook verkrijgbaar in de recycle-variant. Deze zijn alleen verkrijgbaar in agaatgrijs (RAL 7038) en kunnen onderling afwijken van kleur. Het voordeel van recycle-koffers is dat deze goedkoper in aanschaf zijn. Deze zijn echter niet geschikt om onverpakte levensmiddelen in te bewaren. Bovendien draag jij hiermee bij aan een duurzame toekomst.

Verplaats de koffers gemakkelijk

De kunststof koffers beschikken over praktische koffergrepen. Dit heeft als voordeel dat de koffer makkelijker te tillen is. Wil jij de koffers kunnen verrijden? Dan zijn de transportrollers ideaal. Deze transportrollers zijn beschikbaar in verschillende maten.

Bestel stapelbare kunststof koffers online

In de webshop van BCF-Products kun jij gemakkelijk en snel RAKO plastic stapelbare koffers bestellen en laten bezorgen. Het is ook mogelijk om jouw bestelling af te halen bij onze vestiging in Eindhoven. Neem hiervoor altijd eerst contact met ons op. Wil je andere koffers of bakken zien? Bekijk ons assortiment bakken en koffers. 

Heb jij nog vragen over producten? Wij zijn bereikbaar op +31(0)40 843 67 61 of stuur een mail naar info@bcf-products.nl.

Recycling

Georg Utz is net als wij enorm milieubewust en heeft een eigen recyclelijn. Heb jij onbruikbare, versleten kunststof koffers dan kun jij deze bij ons inleveren zodat ze kunnen worden verwerkt tot recycleproducten.

Oude, gebruikte, maar ook in de productie afgekeurde kunststof koffers worden in kleine stukken (alle kleuren bij elkaar) gehakt en vervolgens nog fijner gemaakt in kleine snippers. Hierna volgt een reinigingsproces met water. Na dit proces kunnen de snippers weer worden hergebruikt voor het maken van gerecycleerde kunststof koffers. Tijdens de productie voegt men een milieuveilige, donkere kleur toe om de koffers allen in de zo universeel herkenbare Recycle-kleur te maken.

Een groot voordeel voor jou als klant: deze koffers zijn voordeliger ten opzichte van de koffers uit nieuwe kunststof. Een aantal van onze producten kun jij ook in de recycle-versie bestellen. Dat staat dan expliciet bij de omschrijving vermeld.