Sterk in maatwerk
Persoonlijk advies
Bewezen kwaliteit
Scherp geprijsd
Gratis verzending > € 250 ex BTW, behalve grote boxen en palletwagens > € 350 ex BTW

RAKO-koffers 600 x 400 mm

RAKO-koffers grondmaat 600 x 400 mm

Naast de stapelbare kunststof bakken die BCF-Products nu ook in haar assortiment heeft, is ook de koffervorm beschikbaar. Deze komen van de Duitse producent Georg Utz GmbH. Zij zijn een marktleider in kwalitatief hoogwaardige kunststof bakken. De productserie RAKO is de meest bekende. De RAKO-bak en RAKO-koffer zijn leverbaar in vele maten en worden ook wel Euronorm-bak genoemd. De bakken passen perfect op (Euro-) pallets. Ook meerdere maten zijn goed onderling stapelbaar dankzij de maten en constructie. De RAKO-koffers worden van nieuwe polypropyleen gemaakt; de standaardkleur is grijs. De koffers worden samengesteld uit de RAKO-bak met RAKO-deksel, de witte snapsluitingen en koffergrepen.

Sorteer op:

De RAKO-kofferserie kent meerdere grondmaten:

  • 200 x 150 mm; op een Europallet passen 32 stuks op één laag

  • 300 x 200 mm; op een Europallet passen 16 stuks op één laag

  • 400 x 300 mm; op een Europallet passen 8 stuks op één laag

  • 600 x 400 mm; op een Europallet passen 4 stuks op één laag

  • 800 x 600 mm; op een Europallet passen 2 stuks op één laag

Daarnaast zijn er per bodemmaat meestal ook meerdere hoogtes leverbaar.

Toepassingen: 

De RAKO-koffers worden in heel Europa gebruikt, zowel in productieomgeving, magazijnen, transport, ziekenhuizen, landbouw als door overheidsdiensten zoals politie en brandweer. 

Combinaties:

Indien jij niet persé een bak met koffergrepen nodig hebt, kun jij ook losse bakken en deksels met sluitingen bestellen om deze bak afsluitbaar te maken.

Recycling:

Georg Utz is net als wij enorm milieubewust en heeft een eigen recyclelijn. Oude, gebruikte, maar ook in de productie afgekeurde, kunststof bakken en koffers worden in kleine stukken (alle kleuren bij elkaar) gehakt en vervolgens nog fijner gemaakt in kleine snippers. Daarna volgt een reinigingsproces met water. Na dit proces kunnen de snippers weer worden hergebruikt voor het maken van gerecycleerde kunststof bakken of koffers. Tijdens de productie voegt men een milieuveilige donkere kleur toe om de bakken/koffers allen in een zo universeel herkenbare Recycle-kleur te maken. Een groot voordeel voor jou als klant: deze bakken/koffers zijn voordeliger ten opzichte van die uit nieuwe kunststof.