Spanbanden

Bij BCF-Products heb je een zeer ruime keuze in spanbanden in verschillende afmetingen. Wij leveren spanbanden in de breedtes van 25 mm, 35 mm, 50 mm, 75 mm en 100 mm. De spanbanden kun je eenvoudig kopen via onze webshop.

Maatwerk spanbanden kopen?

Veel banden hebben wij op voorraad, maar wat ons uniek maakt is de mogelijkheid tot het bestellen van maatwerk banden. 

Onze maatwerk banden kun je in veel verschillende kleuren en lengtes bestellen. Daarnaast is het ook mogelijk om jouw banden te laten bedrukken met een tekst of logo.

De minimale afname van het bedrukken van band is 100 meter. Tref jij in onze webshop niet de uitvoering aan waar jij naar op zoek bent? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.

Soorten spanbanden in ons assortiment

In onze categorie spanbanden vind je veel verschillende soorten banden. Zo hebben we sjorbanden, spanbanden, automatische spanbanden, overige span- en gespbanden en spanbanden voor autotransport in ons assortiment.

Daarnaast hebben wij ook diverse afmetingen in ons assortiment: 

Spanband 25mm
Spanband 35mm
Spanband 50mm
Spanband 75mm
Spanband 100mm

Spanband eindloos

De eendelige spanband bestaat uit één band die aan de ratel vast zit. Met deze uitvoering omsnoer jij de lading.

Tweedelige spanband

De tweedelige spanband noemen wij ook wel een spanbandset. Deze set bestaat uit:

  • een kort stuk band, met aan het ene uiteinde de ratel en aan de andere kant een haak of eindfitting

  • een lange band, met aan één uiteinde dezelfde haak of eindfitting

Met de haken of eindfittingen veranker jij de producten. De lange band haal jij door de ratel en jij spant deze tot op de juiste spanning.

Waarvoor dienen spanbanden?

Om jouw producten veilig te verankeren zijn spanbanden onmisbaar. En niet alleen als het gaat om het vastzetten van de lading in jouw vrachtwagen of bestelwagen. Spanbanden zijn ook een perfecte oplossing voor:

  • buitenopslag

  • bouwplaatsen

  • het vastzetten van tenten

  • marktkramen  

  • pagodetenten

  • luifels

  • reclameborden

  • decordelen

Sjorbanden

Sjorbanden zijn veelzijdige producten en kennen diverse toepassingen. Zij zijn voornamelijk geschikt om lichtgewicht producten veilig vast te zetten tijdens transport, maar kunnen ook worden gebruikt voor andere doeleinden.

Zelfoprollende spanbanden

De naam van dit product zegt het al, dit is een band die zichzelf oprolt. In meerdere lengtes, breedtes en fittingen te bestellen. We hebben zelfoprollende spanbanden in de breedtes 25 mm en 50 mm in het assortiment.

Spanbanden voor autotransport

Voor de autotransportband hebben wij type A tot en met H. Deze spanbanden voor autotransport zijn gemaakt om auto's te transporteren.

Waar is een spanband van gemaakt?

Alle spanbanden zijn van de allerbeste materialen gemaakt en voldoen aan de Europese norm EN 12195-2. Het bandweefsel maken wij van hoogwaardig polyester (PES) band. De ratelgespen en diverse haaksoorten worden gemaakt van staal of roestvrij staal (RVS). 

De banden worden gemaakt van kleurloos geweven polyester. Na het weven verven onze weverijen het band pas. Doordat de verf niet door en door in het band zit, kan het band gedurende het gebruik als gevolg van water en zonlicht in kleur vervalen. Polyester bandweefsel is niet geschikt om te wassen in een wasmachine met een wasmiddel. Het bandweefsel zou zijn kleur kunnen verliezen.

Hoe lang mag je spanbanden gebruiken?

Er zijn voor spanbanden geen uiterste houdbaarheidsdatum. Als ze maar voldoen aan de EN 12195-2 norm. Daarnaast moet je voor gebruik de spanband inspecteren. Als het label niet te lezen is of niet meer aanwezig is, dan mag de band niet meer worden gebruikt. Elk jaar moet de banden worden gekeurd. Zo lang de spanband goedgekeurd is, dan zou die veilig voor gebruik zijn en voldoe je aan de wettelijke verplichtingen.

Ratelgespen

Voor elke breedte spanband is er een geschikte ratelgesp. Per breedte is er bij de ratels, voor banden van 25 mm, 35 mm en 50 mm keuze uit verscheidene soorten of sterktes. Alle ratels, behalve de 50 mm brede Ergoratel, zijn duwratels. Zij brengen de band op spanning door middel van een duwbeweging.

Met de ERGO-ratel spannen wij de spanband door een trekbeweging. Het voordeel hiervan is dat de kracht gemakkelijker wordt overgebracht op de band. De ERGO-ratel is ook herkenbaar aan de langere hendel, extra bandgeleider en dubbele vertanding. Vooral voor zwaardere vrachten zijn deze banden zeer geschikt. Bekijk onze spanbanden met ratel!

Materiaal ratelgespen

Het merendeel van de ratelgespen is gemaakt van staal (vaak blank of geel gepassiveerd). Er is ook een ruime keuze aan ratels gemaakt van RVS. Vraag gerust om advies welke ratel voor jouw toepassing het meest geschikt is.

Neem contact op met BCF Products

Wil jij graag een offerte op maat krijgen? Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken of stuur jouw aanvraag naar info@bcf-products.nl.