Transportrollers

Zwaar tillen tijdens een transport is verleden tijd! Met een transportroller - ook wel bekend als rolplateau of dollie - van BCF-Products kun je dozen, kratten of kunststof bakken eenvoudig verplaatsen. Ideaal in een magazijn, op kantoor of in een bedrijfswagen.

Wil jij een transportroller kopen? Bekijk ons assortiment hieronder en plaats direct je bestelling.

Wat is een transportroller?

Een transportroller of transport wagentje is het perfecte hulpmiddel wanneer je vaak zware spullen moet verplaatsen. Dit plateau op wielen (onderwagen) is voorzien van een stapelrand, waardoor je eenvoudig en veilig een stapel dozen, kratten of groot volume bakken van A naar B kunt verplaatsen. 

Door de handige kenmerken wordt er vooral in de levensmiddelenindustrie, verhuisbranche en bloemenhandel dankbaar gebruik gemaakt van het product. Maar ook op kantoor of in huis is een transport karretje of rolplateau, zoals het hulpmiddel in de volksmond wordt genoemd, onmisbaar. 

Voordelen van een transportroller

Gebruik je het product voor het verplaatsen van zware zaken? Dan ervaar je al snel een aantal voordelen. We zetten ze voor je op een rij: 

  • Praktisch; zware objecten kun je eenvoudig gestapeld verplaatsen.
  • Ergonomisch verantwoord; zwaar tillen en een verkeerde houding zijn verleden tijd.
  • Veilig in gebruik; de kans op ongelukken is kleiner.
  • Verkrijgbaar in verschillende soorten en maten. 

Waar moet je op letten bij het kiezen van een rolplateau?

Ben je van plan om een rolplateau te kopen? Dan zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Let er bij de aanschaf bijvoorbeeld op dat het formaat en het draagvermogen van het rolplateau geschikt zijn voor datgene dat je wilt vervoeren. 

In de regel kun je alle dozen en bakken vervoeren die dezelfde buitenafmetingen hebben als het plateau. Let daarnaast op de soort wielen. Een zwenkwiel is zeer wendbaar, maar kan op sommige ondervloeren krassen veroorzaken. Een bokwiel staat vast, maar is wel in staat om over flinke oneffenheden te rijden. 

Assortiment onderwagens 

Ben jij helemaal klaar met zwaar tillen of wil je dat jouw medewerkers ergonomisch verantwoord aan het werk gaan? Bekijk dan ons assortiment onderwagen rolplateaus. Wij hebben een breed scala aan transportrollers met een open of gesloten dek. Deze zijn verkrijgbaar in verschillende formaten. Daarnaast kun je bij ons kiezen uit een transportroller met bokwielen (gecombineerd met zwenkwielen) of een transportroller met zwenkwielen. 

Toch liever een meubelhondje?

Een transportroller wordt vaak verward met een meubelhondje. Toch zijn dit twee verschillende hulpmiddelen. Een meubelhondje bestaat uit een plank (met een anti-sliplaag) op zeer stevige wielen, maar heeft geen stapelrand. Een meubelhond is uitermate geschikt voor het vervoeren van zware apparaten of meubels. Uiteraard kun je ook voor meubelhondjes bij ons terecht.

Transportroller kopen bij BCF Products

Wil je een van onze transport wagentjes kopen? Je bestelt jouw rolplateau naar keuze eenvoudig in onze webshop. Je profiteert dan van een scherpe prijs en een snelle levering.

Staat jouw gewenste dollie niet online? Neem dan gerust contact met ons op. We bespreken graag je wensen, zodat we het product volledig kunnen afstemmen op de werkzaamheden binnen jouw bedrijf.  

Zoek je een ander transportmiddel? Bekijk dan onze categorie ‘interne transportmiddelen’.