Groot volume bak repareren

In een vorige blog hebben we het gehad over 'wat is een groot volume bak'. In deze blog gaan we het hebben over het repareren ervan.

Wanneer je kunststof groot volume bak kapot is, is dit natuurlijk erg vervelend en dient deze gerepareerd te worden. Het repareren van een groot volume bak is niet eenvoudig. Dit komt omdat dit soort bakken gemaakt zijn van polyetheen (HDPE). Dit materiaal laat zich niet of nauwelijks verlijmen.

Hoe repareer je een kunststof groot volume bak?

HDPE repareren is een vak apart. Dit materiaal is, zoals in de bovenstaande alinea wordt vermeld, lastig te lijmen. Het is wel mogelijk, maar we raden het lijmen of kitten van dit soort materiaal af. Dit komt omdat lijm en kit niet goed hechten op polyetheen, doordat de oppervlakte van een groot volume bak een vettige eigenschap heeft..

Hierdoor is dit geen goede methode voor reparatie. Gelukkig zijn er andere methodes om een bak te repareren.

De beste methode om een groot volume bak te repareren

De juist methode om een groot volume bak te repareren is door de bak te lassen. In de meeste gevallen gebeurd dit door gaslassen of draadlassen. Dit gebeurt met een speciaal lasapparaat en  niet met een standaard lasapparaat voor metaal. Dit lasapparaat noemen ze een ‘drader’.

In het geval van een scheur in de groot volume bak gaat het als volgt: De scheur diep uit frezen en daarna de naad dicht te lassen. Als er een te grote scheur in de groot volume bak zit, dan is reparatie geen optie.

Bij grotere beschadigingen wordt er vaak een nieuw stuk plaat op de bak gelast.

Wielen en pootjes van een groot volume bak repareren

Onder de groot volume bakken (behalve de 1425/l en 1425/L) zitten pootjes of pootjes met wielen. In de grijze poot, zit een zwarte insteekpoot glad, of een insteekpoot met wiel. Als een van deze wielen is versleten, kan er een losse insteekpoot met wiel bij BCF-Products worden besteld. Deze zijn zelf te vervangen, met instructie van ons.

Als het een bak betreft met een zwart insteekpootje, dit is een versie zonder wiel, dan kunnen deze ook bijbesteld worden.

Deze producten staan niet in onze webshop, maar door contact met ons op te nemen kunnen we daarvoor zorgen. Bijna iedere groot volume bak van BCF heeft zijn eigen type pootje of pootje met wiel.

Bakken bij BCF-Products

Het repareren van kunststof wordt voornamelijk uitgevoerd door specialisten. Veel mensen beschikken niet over het juiste materieel (lasapparatuur), hierdoor is het niet voor iedereen mogelijk om een bak zelf te repareren.

Om die reden is een nieuwe groot volume bak vaak een betere optie, dan een bak te laten repareren. Hierdoor kan je de kwaliteit van de bak garanderen, want na een reparatie is de kans een stuk groter dat hij weer kapot gaat.

BCF-Products heeft een groot assortiment bakken. Zo bevat ons assortiment o.a. groot volume bakken, palletboxen, magazijnbakken en distributiebakken.

Meer weten?

Wil je meer weten over HDPE kunststof groot volume bakken of heb je naar aanleiding van deze blog vragen? Neem gerust contact met ons op!