menu_hijsen_1805846121

Hijsen van lading

Om uw lading op de gewenste manier op een schip of in een trein of vrachtwagen te krijgen, is het juiste hijsmateriaal geen overbodige luxe. Naast onze collectie spanbanden hebben wij hijsbanden en rondstroppen op voorraad. Zowel het laden als het zekeren van uw vracht wordt een fluitje van een cent! Al onze producten zijn gemaakt naar de huidige technieken en voldoen aan de geldende Europese normen en veiligheidscontroles.


Hijsband en Rondstrop

Veiligheid

Wij bieden ruime keuze in hijsbanden en rondstroppen, ook wel rondslings genoemd. Daarnaast kunt u bij BCF terecht voor takelkettingen met verschillende soorten haken en hijsogen - en voor elektrische takels.

Belangrijk: niet hijsen met spanbanden

Helaas wordt nog zeer regelmatig gehesen door middel van spanbanden. Dit is niet alleen verboden, maar ook onverantwoord. Niet voor niets zit op elke goedgekeurde spanband een label met de waarschuwing dat er niet mee gehesen mag worden (don’t use for lifting). Wij kunnen dit niet genoeg benadrukken.

Hijsband of rondstrop?

Wat is het verschil tussen een hijsband en een rondstrop? Dit is eenvoudig uit te leggen: de rondstrop is eigenlijk hetzelfde als een hijsband, maar dan in een ononderbroken vorm.

Wat staat op het label van een hijsband of rondstrop?

Een hijsband of rondstrop is voorzien van een onuitwisbaar en leesbaar label. Hierop moeten de volgende gegevens zijn vermeld:

 • lengte
 • serienummer
 • naam van de fabrikant
 • land van herkomst
 • nummer van de typekeuring
 • veilige werkbelasting (WLL)
 • gebruiksfactor (7)
 • productiedatum

Gebruik hijsbanden en rondstroppen

De verantwoordelijkheid voor het juiste gebruik van hijsbanden of rondstroppen ligt bij de gebruiker. Wij leggen u graag uit hoe u een hijsband of rondstrop gebruikt. Neem bij twijfel contact met ons op voor meer informatie.

WLL: Working Load Limit

Op elke hijsband of rondsling staat een WLL-waarde. Dit betekent Working Load Limit, ofwel werklast in het Nederlands. WLL duidt op de maximaal toegelaten lading die met een hijsmiddel zoals hijsbanden en rondstroppen mag worden gehesen in rechte toestand. WLL wordt uitgedrukt in tonnage en is veranderlijk naargelang de hoek van aanslag. Om te weten welk effect een bepaalde manier van aanslag heeft op de bedrijfslast van uw hefmiddel, raadpleeg het WLL overzicht voor hijsbanden en rondstroppen. U vindt dit bij al onze uitvoeringen.

Grondstof voor hijsbanden en rondstroppen 

Hijsbanden en rondslings worden gemaakt van polyester. Polyester (afgekort als PES) heeft de volgende eigenschappen:

 • heeft een goede weerstand tegen hoge temperaturen maar ook Ultra Violette straling en ook tegen de meeste zuren
 • blijft sterk zelfs in natte toestand
 • hoge trekkracht in verhouding tot het soortelijk gewicht

Kleuren van hijsbanden en rondstroppen

Ongeachte de fabrikant, worden om veiligheidsredenen de hijsbanden en rondstroppen per WLL werklast steeds gemaakt in een vaste kleur. Daarnaast staat de WLL-waarde ook nog eens op het blauwe label.

 • WLL 1 ton = paars
 • WLL 2 ton = groen
 • WLL 3 ton = geel
 • WLL 4 ton = grijs
 • WLL 5 ton = rood
 • WLL 6 ton = bruin
 • WLL 8 ton = blauw
 • WLL 10 ton = oranje

Afwijkende maat of uitvoering

U vindt in deze webshop hijsbanden en rondstroppen aan in standaard lengtes en nagenoeg alle tonnages. Zoekt u een afwijkende maat of uitvoering, neem dan gerust met ons contact op voor maatwerk. Zo leveren we bijvoorbeeld rondstroppen en hijsbanden met een aluminium plaatje waar u zelf een code, nummer of tekst op aan kunt brengen.

Kettingtakels

De beste kettingtakels kunt u vanaf nu ook bij BCF-Products bestellen. Wij zijn officieel dealer van Delta Hijswerktuigen. Een ruime keuze uit zowel electrische takels, batterij kettingtakels, pneumatische kettingtakels en natuurlijk ook handkettingtakels. Bij de meeste modellen is er een keuze voor de profi die deze takels dagelijks gebruikt, als ook een zeer goed alternatief voor alle andere gebruikers. Daarnaast kunt u kiezen uit meerdere tonnages en lengtes van kettingen. 

Handkettingtakels

De keuze in handkettingtakels is ook zeer ruim te noemen, meerdere modellen leverbaar. De producten met een rode kleur zijn de versies voor de profis en de dagelijkse gebruikers. De producten met een gele kleur zijn voor de regelmatige of incidentele gebruikers van de kettingtakels. Bij de meeste uitvoeringen hebt u daarnaast de keuze uit meerdere tonnages en meerdere lengtes.

Loopkatten

De DELTA loopkatten zijn ideaal voor vele toepassingen. Deze looplkatten zijn geschikt voor de meeste I en H-balken.

Hefmagneten en dommekrachten

De DELTA hefmagneten zijn de ideale oplossing voor het hijsen en handlen van staal. Daarnast treft u in dit hoofdstuk ook dommekrachten, hydraulische heffers en vijzels aan.