Sterk in maatwerk
Persoonlijk advies
Bewezen kwaliteit
Scherp geprijsd
Gratis verzending > € 250 ex BTW, behalve grote boxen en palletwagens > € 350 ex BTW

Hijsband 3 Ton geel

Lengte gestrekt naar keuze

8. 08 excl.
9. 78 incl.
HB-3T-1000 (1.0 m gestrekt)
Levertijd: 2-3 werkdagen
Aantal prijs (ex BTW) Totaal Besparing
1 € 8,08 € 8,08 -
10 € 7,68 € 76,80 5%
25 € 7,27 € 181,75 10%
50 € 6,87 € 343,50 15%
100 € 6,46 € 646,00 20%
+
-
In winkelwagen

Een gele hijsband heeft een WLL-waarde van 3 ton. Leverbaar in vele standaardlengtes uit voorraad, overige lengtes maken we per opdracht. De breedte van deze hijsband is 90 mm. Alle hijsbanden worden geleverd met een veiligheidscertificaat en voorzien van een serienummer.

Hijsbanden worden gebruikt voor het hijsen van zware materialen. De maximale werklast drukken wij uit in Working Load Limit, in de praktijk afgekort WLL-waarde, in het Nederlands gezegd: bedrijfslast. Deze hijsbanden worden gemaakt van 100% polyester met een dubbele bandlaag. Beide uiteinden zijn voorzien van lussen. Deze hijsband produceren wij volgens de strengste, internationale veiligheidseisen. De WLL-waarde is gemiddeld genomen 14,3 % van de werkelijke breekkracht. De gebruiksfactor voor hijsbanden is 7. Het is niet toegestaan om hijsbanden over te belasten. Hijsbanden mogen gebruikt worden in een omgevingstemperatuur van -40 tot +100 graden.

Toepassing:

Eenvoudig in gebruik. Geschikt voor het hijsen in combinatie met een daarvoor geschikte kraan, takel, haak of ketting op of aan o.a.:

 • hijskraan

 • bedrijfskraan

 • takelwagen

Veiligheidslabel:

Dit is voorzien van een aantal belangrijke gegevens:

 • Leverancier

 • Werklast

 • Norm 

 • CE-Keurmerk

 • Certificaatnummer

 • Datum van levering

Lengte:

Afhankelijk van tonnage, leverbaar tussen 0.5 en 10 meter. Heb jij een tussenliggende of andere lengte nodig? Geen probleem. Vraag het ons.

Werktemperatuur:

-40 tot +100 graden

Inspectie hijsbanden:

Wij adviseren jou om een hijsband voor ieder gebruik te controleren op beschadigingen. Controleer zorgvuldig, bij daglicht of zeer goed kunstlicht, aan twee zijden van elke hijsband. De meest voorkomende beschadigingen zijn:

 • Beschadiging door wrijving zorgt voor verlies in breeksterkte. Check elke plek nauwkeuring. Als de garens zijn beschadigd, dan geeft dit een verlies in de breeksterkte. Wij adviseren jou deze dan ook niet meer te gebruiken. 

 • Beschadigingen aan de zijkanten door insnijden: de garens zijn dan meestal beschadigd wat een zeer groot verlies in de breeksterkte veroorzaakt. In dit geval mogen de hijsbanden niet meer gebruikt worden.

 • Beschadiging door chemicaliën: deze kunnen in veel gevallen ook de garens aantasten en verweren, wat een groot verlies veroorzaakt in de breeksterkte. Ook in dit geval mogen de hijsbanden niet meer gebruikt worden. Over het algemeen zijn hijsbanden goed bestendig tegen vele chemicaliën zoals zuren, uitzondering zijn alkaliën.

Aantallen:

Levering mogelijk vanaf 1 stuk. Aantallen die niet in onze staffel staan, op aanvraag.

Opties

Mocht jij specifieke wensen hebben zoals een aluminium plaatje waarin jij een nummer of naam kunt stansen of een extra label of een afwijkende lengte, neem dan gerust contact met ons op. Wij maken voor jou een maatwerkofferte.