Rondstroppen / rondslings

Ben je op zoek naar rondstroppen of hijsstroppen van topkwaliteit tegen een betaalbare prijs? Bij BCF-Products aan het juiste adres voor het kopen van rondstroppen. Voor de arbeidsveiligheid is het belangrijk dat het vervoeren en hijsen van zware ladingen op een zo veilig mogelijke manier gebeurt.

Wat is een rondstrop?

Een rondstrop is een ononderbroken band die gebruikt wordt om zwaardere ladingen veilig te hijsen. Rondstroppen zijn gemaakt van kunststof. Hierdoor zijn ze erg sterk en dus goed te gebruiken om zware lasten mee te vervoeren.

Rondstroppen bestaan uit polyester garens, die weer zijn omhuld met een dubbel geweven polyester beschermband. Door het polyester is de rondstrop bestand tegen hoge temperaturen, Uv-straling en de meeste zuren. Erg handig als je veel met chemicaliën werkt. Daarnaast blijft de band ook sterk in natte toestanden.

Waarvoor wordt een rondstrop gebruikt?

Vooral in de bouwsector, tijdens transport in de scheepvaart en in de entertainmentindustrie worden rondstroppen gebruikt. Ze dragen bij aan een veilig verloop van het vervoeren van zware ladingen en bieden ondersteuning tijdens het hijsen. De rondstroppen van BCF-Products sluiten goed aan rond de lading, wat zorgt voor een veilige grip en schadebeperking aan jouw vracht.

Verschillende soorten rondstroppen / hijsstroppen

In ons assortiment vind je heel veel verschillende rondstroppen. We leggen je graag het verschil uit tussen de soorten. Rondstroppen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en maten. De kleur geeft aan hoeveel werklast de rondstrop kan hebben. Deze kleurcodes worden wereldwijd gebruikt en erkend. Iedere rondstrop is gemaakt voor een specifieke werklast.

Een paarse kleur geeft aan dat de rondstrop tot 1 ton werklast kan verdragen. Een groene kleur band is een rondstrop tot 2 ton. Twijfel je of een rondstrop jouw last houdt? Kies dan voor zekerheid en neem een strop met een hogere werklast. BCF-Products kan rondstroppen tot 10 ton leveren.

Bij BCF Products vind je al rondstroppen vanaf €1,68! Onze rondstroppen zijn te vinden in diverse lengtes en tonnages. Ben je op zoek naar een afwijkende maat of uitvoering? Neem dan gerust contact met ons op voor maatwerk. Zo leveren wij bijvoorbeeld rondstroppen met een aluminium plaatje waar jij zelf een code, nummer of tekst op kunt aanbrengen. Handig, persoonlijk en hierdoor gemakkelijk te onderscheiden van andere stroppen.

Dit betekent WLL: Working Load Limit

Alle rondstroppen van BCF Products zijn gemaakt volgens moderne technieken en voldoen aan de geldende Europese normen en veiligheidscontroles. Op elke rondstrop staat een WLL-waarde. Dit betekent Working Load Limit, ofwel werklast in het Nederlands. WLL duidt op de maximaal toegelaten lading die met een hijsmiddel zoals rondstroppen mag worden gehesen in rechte toestand.

WLL wordt uitgedrukt in tonnage en is veranderlijk naargelang de hoek van aanslag. Om te weten welk effect een bepaalde manier van aanslag heeft op de bedrijfslast van jouw hefmiddel, raadpleeg jij het WLL-overzicht voor rondstroppen. Je vindt dit bij al onze uitvoeringen.

Levensduur rondstroppen 

Een rondstrop heeft een gemiddelde levensduur van 5 jaar. Het is belangrijk om de rondstrop regelmatig te laten keuren of hij nog goed is. 

Gebruik van een rondstrop: do’s en dont’s

Voor alles is een eerste keer, zo ook voor het gebruik van stroppen. Wij willen dat jij plezier hebt in het gebruik, maar wel op een zo veilig mogelijke manier. Daarom leggen wij je graag uit hoe je een rondstrop gebruikt, en vertellen we ook wat je vooral beter niet kunt doen.

Voordat je rondstroppen gebruikt, is het belangrijk dat je deze goed controleert. Uiteraard doen wij dit ook in ons magazijn, maar controleer gedurende het gebruik ook regelmatig! Rondstroppen die één of meer van onderstaande gebreken vertonen, kun je niet meer gebruiken:

 • Het label is niet meer aanwezig of onleesbaar

 • Er zijn uitwendige beschadigingen zoals:

  • Plaatselijke verkleuring

  • Beschadigingen van de zijkant

  • Kapotte dragende stiksels

  • Inwerking door lasspetters en warmteschade

  • Chemische aantasting door bijvoorbeeld verf of chemicaliën

 • Als de strop zijn maximale levensduur heeft bereikt (een gemiddelde strop gaat 5 jaar mee).

 • Slijtage door zand en cement

Wat moet u niet doen

Ook belangrijk om te weten is dat je een rondstrop niet in een te grote hellingshoek moet bevestigen. Het risico bestaat dan dat de rondstroppen naar elkaar toe glijden, waardoor de last kan vallen. Daarnaast mogen rondstroppen niet worden geknoopt of gedraaid.

Leg een rondstrop nooit over de kraanhaak. Deze kan dan wegglijden. Ook mogen rondstroppen niet meerdere malen om elkaar worden gedraaid om de hijslengte te verkorten. Hierdoor is de kans alleen maar groter dat je de rondstrop beschadigt en dus op een onverantwoorde manier uw last transporteert. Wilt u de hijslengte korter hebben? Gebruik dan gewoon een kortere rondstrop.

Neem contact op met BCF Products

Ben jij benieuwd welke rondstrop het beste bij uw klus past of wilt u graag een rondstrop op maat? Onze medewerkers staan voor u klaar! Neem contact op, bel ons op +31 (0)40 843 67 61 of stuur een mail naar info@bcf-products.nl.