Sterk in maatwerk
Persoonlijk advies
Bewezen kwaliteit
Scherp geprijsd
Gratis verzending > € 250 ex BTW, behalve grote boxen en palletwagens > € 350 ex BTW

Rondstrop 4 Ton grijs

Lengte gestrekt naar keuze

8. 40 excl.
10. 16 incl.
RS-4T-1000 (werklengte 1,0 m (plat gemeten))
Levertijd: 2-3 werkdagen
Aantal prijs (ex BTW) Totaal Besparing
1 € 8,40 € 8,40 -
10 € 7,98 € 79,80 5%
25 € 7,56 € 189,00 10%
50 € 7,14 € 357,00 15%
100 € 6,72 € 672,00 20%
+
-
In winkelwagen

Een grijze rondstrop heeft een WLL-waarde van 4 ton. Deze is uit voorraad leverbaar in vele standaardlengtes en overige lengtes maken wij per opdracht. De breedte van deze rondstrop is 70 mm. Alle rondstroppen worden geleverd met een veiligheidscertificaat en zijn voorzien van een serienummer.

Rondstroppen worden gebruikt voor het hijsen van zware materialen. De maximale werklast drukken wij uit in Working Load Limit, in de praktijk afgekort WLL-waarde, in het Nederlands gezegd: bedrijfslast. Deze rondstroppen worden gemaakt van 100 % polyester met aan de binnenzijde draden gemaakt van de sterkste polyester garens. De rondstroppen zijn eindloos ofwel één grote lus. Deze rondstrop produceren wij volgens de strengste, internationale veiligheidseisen. De WLL-waarde is gemiddeld genomen 14,3 % van de werkelijke breekkracht. De gebruiksfactor voor rondstroppen is 7. Het is niet toegestaan om rondstroppen over te belasten. Rondstroppen mogen gebruikt worden in een omgevingstemperatuur van -40 tot +100 graden.

Toepassing:

Deze is eenvoudig in gebruik. Geschikt voor het hijsen in combinatie met een daarvoor geschikte kraan, takel, haak of ketting op of aan o.a.:

 • hijskraan

 • bedrijfskraan

 • takelwagen

Veiligheidslabel: 

Dit is voorzien van een aantal belangrijke gegevens:

 • Leverancier

 • Werklast

 • Norm 

 • CE-Keurmerk

 • Certificaatnummer

 • Datum van levering

Lengte:

Afhankelijk van tonnage, leverbaar tussen 0.5 en 10 meter. Heb jij een tussenliggende of andere lengte nodig? Geen probleem. Vraag het ons.

Werktemperatuur:

-40 tot +100 graden

Inspectie rondstroppen:

Wij adviseren jou om een hijsband voor ieder gebruik te controleren op beschadigingen. Controleer elke rondstrop aan twee zijden zorgvuldig, bij daglicht of zeer goed kunstlicht. De meest voorkomende beschadigingen zijn:

 • Beschadiging door wrijving zorgt voor verlies in breeksterkte. Check elke plek nauwkeuring. Als de garens zijn beschadigd dan geeft dit een verlies in de breeksterkte. Wij adviseren jou deze dan ook niet meer te gebruiken. 

 • Beschadigingen door insnijden: de garens zijn dan meestal beschadigd hetgeen een zeer groot verlies in de breeksterkte veroorzaakt. In dit geval mogen de rondstroppen niet meer gebruikt worden.

 • Beschadiging door chemicaliën: deze kunnen in veel gevallen ook de garens aantasten en verweren hetgeen een groot verlies veroorzaakt in de breeksterkte. Ook in dit geval mogen de rondstroppen niet meer gebruikt worden. Over het algemeen zijn rondstroppen goed bestand tegen vele chemicaliën zoals zuren, uitzondering zijn alkaliën.

Aantallen:

Levering mogelijk vanaf 1 stuks. Aantallen die niet in onze staffel staan, op aanvraag.

Opties:

Mocht jij specifieke wensen hebben zoals een aluminium plaatje waarin jij een nummer of naam kunt stansen, een extra label of afwijkende lengte, neem dan gerust contact met ons op. Wij maken voor jou een maatwerkofferte.