Sterk in maatwerk
Persoonlijk advies
Bewezen kwaliteit
Scherp geprijsd
Gratis verzending > € 250 ex BTW, behalve grote boxen en palletwagens > € 350 ex BTW

Rondstrop 8 Ton blauw

Lengte gestrekt naar keuze

33. 82 excl.
40. 92 incl.
RS-8T-2000 (werklengte 2,0 m (plat gemeten))
Levertijd: 2-3 werkdagen
Aantal prijs (ex BTW) Totaal Besparing
1 € 33,82 € 33,82 -
10 € 32,13 € 321,30 5%
25 € 30,44 € 761,00 10%
50 € 28,75 € 1.437,50 15%
100 € 27,06 € 2.706,00 20%
+
-
In winkelwagen

Een blauwe rondstrop heeft een WLL-waarde van 8 ton. Deze rondstrop maken wij per opdracht. De breedte van deze rondstrop is 95 mm. Alle rondstroppen worden geleverd met een veiligheidscertificaat en voorzien van een serienummer.

Rondstroppen worden gebruikt voor het hijsen van zware materialen. De maximale werklast drukken wij uit in Working Load Limit, in de praktijk afgekort WLL-waarde; in het Nederlands gezegd, bedrijfslast. Deze rondstroppen worden gemaakt van 100 % polyester met aan de binnenzijde draden gemaakt van de sterkste polyester garens. De rondstroppen zijn eindloos ofwel één grote lus. Deze produceren wij volgens de strengste, internationale veiligheidseisen. De WLL-waarde is gemiddeld genomen 14,3 % van de werkelijke breekkracht. De gebruiksfactor voor rondstroppen bedraagt 7. Het is niet toegestaan om rondstroppen over te belasten. Rondstroppen mogen gebruikt worden in een omgevingstemperatuur van -40 tot +100 graden.

Toepassing:

De is eenvoudig in gebruik. Geschikt voor het hijsen in combinatie met een daarvoor geschikte kraan, takel, haak of ketting op of aan o.a.:

 • hijskraan

 • bedrijfskraan

 • takelwagen

Veiligheidslabel:

Dit is voorzien van een aantal belangrijke gegevens:

 • Leverancier

 • Werklast

 • Norm 

 • CE-Keurmerk

 • Certificaatnummer

 • Datum van levering

Lengte:

Afhankelijk van tonnage, leverbaar tussen 0.5 en 10 meter. Heb jij een tussenliggende of andere lengte nodig? Geen probleem, vraag het ons.

Werktemperatuur:

-40 tot +100 graden

Inspectie rondstroppen:

Wij adviseren jou om een hijsband voor ieder gebruik te controleren op beschadigingen. Controleer elke rondstrop aan twee zijden zorgvuldig, bij daglicht of zeer goed kunstlicht. De meest voorkomende beschadigingen zijn:

 • Beschadiging door wrijving; dit zorgt voor verlies in breeksterkte. Check elke plek nauwkeuring. Als de garens zijn beschadigd dan geeft dit een verlies in de breeksterkte. Wij adviseren jou deze dan ook niet meer te gebruiken. 

 • Beschadigingen door insnijden: de garens zijn dan meestal beschadigd wat een zeer groot verlies in de breeksterkte veroorzaakt. In dit geval mogen de rondstroppen niet meer gebruikt worden.

 • Beschadiging door chemicaliën: deze kunnen in veel gevallen ook de garens aantasten en verweren, wat een groot verlies veroorzaakt in de breeksterkte. Ook in dit geval mogen de rondstroppen niet meer gebruikt worden. Over het algemeen zijn rondstroppen goed bestand tegen vele chemicaliën zoals zuren, uitzondering zijn alkaliën.

Aantallen:

Levering mogelijk vanaf 1 stuks. Aantallen die niet in onze staffel staan, op aanvraag.

Opties:

Mocht jij specifieke wensen hebben, zoals een aluminium plaatje waarin men een nummer of naam in kan stansen, een extra label of afwijkende lengte, neem dan gerust met ons contact op. Wij maken voor jou een maatwerkofferte.