CMR bestellen bij BCF Products

CMR documenten zijn opgesteld volgens het internationale gestandaardiseerde IRU-model. Wil jij een CMR vrachtbrief bestellen, dit kun jij voordelig bij BCF-Products!

CMR vrachtbrief kopen?

Onze CMR documenten zijn opgesteld volgens het internationale gestandaardiseerde IRU-model (Internationale Wegtransport Unie). Zo ben jij ervan verzekerd dat jij een geldig en herkenbaar document hebt voor alle handhavers in de landen die het CMR-verdrag hebben ondertekend.

Wanneer heb jij een CMR vrachtbrief nodig?

Voor internationaal vervoer naar landen in Europa en sommige landen buiten Europa is het verplicht gebruik te maken van het CMR document. Hierbij gaat het om de landen die het CMR verdrag hebben getekend. Bekijk de volledige lijst met landen die aangesloten zijn bij het CMR verdrag. Wil je nog meer weten over dit vervoersdocument? Lees dan onze blog 'wat is een CMR vrachtbrief'. 

Inhoud CMR vrachtbrief

Het CMR document is een vormvrij document. Dat wil zeggen dat deze niet hoeft te voldoen aan een specifieke lay-out. Daarom kan het gebeuren dat de indeling per land kan verschillen, zoals ook de lay-out van Nederland iets afwijkt van de Belgische versie. Het is echter wel noodzakelijk dat het document voorzien wordt van alle juiste informatie volgens de richtlijnen van het IRU. De formulieren van BCF-Products zijn uiteraard volgens deze richtlijnen opgesteld.

De vrachtbrief bestaat uit vier bladen

Al onze CMR-vrachtbrieven bestaan uit een set van vier bladzijden. Elke bladzijde is bestemd voor een specifieke persoon in het vervoerproces. Door de verschillende kleuren van de bladzijden kun jij deze gemakkelijk uit elkaar houden.

Hieronder laten wij per blad zien voor wie deze bedoeld is:

 • Blad 1 (rood): voor de afzender

 • Blad 2 (blauw): voor de ontvanger

 • Blad 3 (groen): voor vervoerder

 • Blad 4 (zwart): voor vervoerder

Onze hand- en ketting-CMR's beschikken over zelf-doorschrijvende bladen waardoor dus maar één blad ingevuld hoeft te worden. Wel zo handig! Daarnaast krijgt de vervoerder zo twee bladen, zodat er direct een kopie is voor de administratie of een andere afdeling.

CMR vrachtbrief in verschillende talen

Onze vrachtbrieven meertalig. De voorzijde van de vrachtbrief is drietalig (Frans, Nederlands en Duits). De achterzijde van het vierde blad is voorzien van een vertaling in het Engels, Italiaans en Spaans.

Assortiment CMR van BCF-Products

Bij BCF-Products hebben wij vier soorten CMR vrachtbrieven, namelijk:

De handmatig in te vullen CMR

De handmatig in te vullen CMR, ook wel de ouderwetse CMR genoemd, bestaat uit een 4-voudige set. Deze is eenvoudig in te vullen met een pen. De CMR bestaat uit zelf-doorschrijvend papier en het betreft een genummerde versie.

Verpakkings- en verkoopeenheid

 • 1-2-3-4: standaard 500 stuks in een doos

 • 1-2-3-4: ook verkrijgbaar in een verpakking per 50, 100, 250 stuks

 • 4-3-2-1: standaard 500 stuks in een doos

 • 4-3-2-1: ook verkrijgbaar in een verpakking per 250 stuks

CMR voor een laserprinter

De CMR vrachtbrief voor de laserprinter bestaat uit een losbladige doos met 500 setje van vier bladen, geschikt voor een laserprinter. De bladen zijn zelf-doorschrijvend en zijn niet genummerd, in tegenstelling tot de handsets. Voor het bedrukken van CMR documenten heb jij speciale CMR printsoftware nodig. Houdt er met deze software rekening mee dat onze CMR's volgens het Nederlandse IRU model is, dit model is geldig en herkenbaar voor alle handhavers in de landen die het CMR-verdrag hebben ondertekend.

Deze CMR-vrachtbrief bestaat uit bovengenoemde vier bladen. Afhankelijk van jouw printvolgorde kunnen wij deze gesorteerd leveren in de volgorde van pagina 1-2-3-4 of 4-3-2-1.

Verpakkings- en verkoopeenheid

 • 1-2-3-4: standaard 500 stuks in een doos

 • 1-2-3-4: ook verkrijgbaar in een verpakking per 250 stuks

 • 4-3-2-1: standaard 500 stuks in een doos

CMR voor een matrixprinter

Deze CMR's zijn gedrukt op kettingformulieren en ze zijn geschikt voor matrixprinters. Het CMR document bestaat uit een 4-voudige, genummerde set. Voor het bedrukken van CMR vrachtbrieven door middel van een matrixprinter heb jij speciale CMR printsoftware nodig.

Verpakkings- en verkoopeenheid

Per 500 sets op kettingformulieren in een doos.

Gepersonaliseerde CMR vrachtbrief met jouw logo

Wil jij jouw CMR documenten personaliseren? Wij kunnen deze bedrukken met jouw bedrijfsnaam, adres en telefoonnummer. Hierdoor creëer jij meer internationale herkenbaarheid bij jouw leveranciers, bezorgers en klanten.

Deze gepersonaliseerde vrachtbrieven zijn geschikt voor een matrixprinter of als handset.

Verpakkings- en verkoopeenheid

Per 500 sets los in een doos.

CMR bestellen bij BCF Products?

Wil jij jouw CMR vrachtbrief kopen bij BCF-Products? Maak jouw keuze uit ons assortiment en bestel deze direct online. Wij zorgen dat de gewenste artikelen binnen één tot twee dagen bezorgd worden. Ook voor overige transportbenodigdheden zoals ladingzekeringen, beveiligingen en beschermingen kun jij bij BCF-Products terecht.

Heb jij vragen over de vrachtbrieven of staat de door jou gewenste vrachtbrief niet in onze webshop? Wellicht kunnen wij dan toch iets voor jou betekenen. Neem telefonisch contact op via 040 843 67 61 of stuur een mail naar info@bcf-products.nl. Wij staan voor jou klaar!