Sterk in maatwerk
Persoonlijk advies
Bewezen kwaliteit
Scherp geprijsd
Gratis verzending > € 250 ex BTW, behalve grote boxen en palletwagens > € 350 ex BTW

Vulhulpmiddelen voor stuwzakken

Voor het vullen van GrizzlyBag® stuwzakken is een tweetal hulpmiddelen beschikbaar: de luchtcompressor en een vulpistool.

Sorteer op:

Voor het vullen van stuwzakken zijn een tweetal hulpmiddelen nodig: de luchtcompressor en een vulpistool. De luchtcompressor moet bereikbaar zijn op de plaats waar jij de vrachtwagen of container gaat laden. De luchtslang van de luchtcompressor moet lang genoeg zijn om tot in de kop van de trailer of container te kunnen komen. Naast de compressor gebruik jij een vulpistool, ook verkrijgbaar in deze webshop. Koop of beschik jij over een handige en draagbare accucompressor van BCF-Products? Dan is het vulpistool niet nodig!

Standaard Venturi snelvulpistool

Het standaard Venturi-snelvulpistool is een pistool van gegoten aluminium. Dit ligt gemakkelijk in de hand en past op vrijwel alle compressorslangen. Mocht het niet passen dan zijn er verloopnippels in de handel. Het uiteinde van het vulpistool is gemaakt van hoogwaardig kunststof. 

Gebruik Venturi-vulpistool standaard

De binnenzijde van het vulpistool is voorzien van een kruisvorm. Deze zet jij in het Venturi-ventiel. Als jij het vulpistool naar beneden drukt, druk jij ook het kleine kruisje in het ventiel omlaag. Het ventiel is nu geopend. Door het inknijpen van de trekker van het vulpistool start het vullen. Is de stuwzak op de juiste spanning gekomen? Laat dan de trekker los, haal het pistool eruit en draai de afsluitdop van het stuwkussen dicht. 

Voordelen standaard Venturi-snelvulpistool

  • Niet zwaar

  • Handzaam

  • Eenvoudige bediening

Megaflow snelvulpistool

Het luxe Megaflow-snelvulpistool is gemaakt van kunststof en staal. Ook past de Megaflow op vrijwel alle compressorslangen. Ook hier geldt: mocht de aansluiting niet passen dan zijn er verloopnippels in de handel.

Gebruik Venturi-vulpistool Megaflow

Onderaan de Megaflow zit de ronde aan-en-uit schuifschakelaar: de "hand slide valve" herkenbaar aan de twee blauwe randen. Hiermee start of stopt het vullen. Knijp de lange hendel in, schuif de halfronde cirkel langs het ventiel en laat de hendel weer los. Het vullen begint direct nadat jij de "hand slide valve" omhoog hebt geschoven. Is de stuwzak op de juist spanning gekomen? Schuif de schuifschakelaar naar beneden, druk de lange hendel in en verwijder het vulpistool.

Voordelen Megaflow Venturi-vulpistool

  • Erg vlak, gemakkelijk op moeilijk bereikbare plaatsen

  • Degelijk materiaal

  • Tijdbesparend

  • Niet constant hendel in blijven drukken

Accucompressor 

BCF-Products levert een accucompressor die zeer geschikt is om te combineren met stuwzakken. Het grote voordeel is dat deze draagbaar is en in de vrachtwagen of trailer meegenomen kan worden. Aan de compressor zit een aangepaste slang. Hiermee kan het uiteinde direct in het Venturi-snelventiel geduwd worden en kan het vullen meteen starten. Door de aangepaste slang heb jij géén Venturi-vulpistool nodig. Met de vulmond aan de slang pomp jij snel de GrizzlyBag®-stuwzak op. Aanzetten is eenvoudig: slechts de zwarte tuimelschakelaar aanzetten. Is het stuwkussen op de juiste spanning gekomen? Haal de slang eruit en draai de afsluitdop dicht.