Sterk in maatwerk
Persoonlijk advies
Bewezen kwaliteit
Scherp geprijsd
Gratis verzending > € 150 ex BTW, behalve grote boxen en palletwagens > € 300 ex BTW

Stuwzakken

Stuwzakken, ook wel ‘dunnage-bags’ genoemd, worden gebruikt om een lading te beschermen tijdens transport in zeecontainers, vrachtwagens, gesloten cargo-spoorwegwagons en op schepen.

Stuwzakken kopen

Bij het laden van een container of vrachtwagen ontstaan vaak open ruimtes. Wanneer deze ruimtes niet opgevuld worden is de kans aanwezig dat de lading gaat schuiven. Dit leidt tot schade aan de lading. Stuwzakken stabiliseren de lading en voorkomen dat de lading gaat schuiven, vallen of kantelen. Dit is een betere en veiligere oplossing dan houten balken of lege pallets.

Stuwzakken worden eenvoudig tussen de lading geplaatst en vervolgens opgeblazen met een luchtpistool. Tijdens het lossen van de lading kunnen de stuwzakken eenvoudig weer verwijderd worden. De meeste stuwzakken zijn herbruikbaar waardoor een stuwzak diverse keren gebruikt kan worden. Daarnaast kunnen stuwzakken recyclebaar zijn aan het einde van de levensduur.

Materiaal

BCF-Products heeft diverse soorten stuwzakken in het assortiment. Alle typen stuwzakken zijn voorzien van een extrusie-Polyethyleen (PE) binnenzak. Deze zak zorgt ervoor dat de gevulde lucht wordt vastgehouden. Daarnaast zijn beide stuwzakken zowel herbruikbaar als recyclebaar.

Geweven Polypropyleen

Stuwzakken van geweven Polypropyleen zijn bestand tegen de meeste chemische oplosmiddelen, logen en zuren. Daarnaast bieden deze grijze stuwzakken bescherming tegen scherpe voorwerpen die gaten kunnen veroorzaken. Wij hebben twee verschillende soorten geweven Polypropyleen vulzakken in het assortiment:

  • AtMet® en GrizzlyBag® en huismerk standaard PP-geweven; deze stuwzakken mogen maximaal gevuld worden tot 20 kPa (0,20 Bar).

  • GrizzlyBag® Heavy-duty PP-geweven; deze stuwzakken mogen maximaal gevuld worden tot 40 kPa (0,40 Bar).

  • Rothschenk 3D-stuwzakken, deze stuwzakken kunnen gebruikt worden voor grotere openingen.

Onze stuwzakken zijn voorzien van een groot Venturi-snelventiel. Dit ventiel zorgt ervoor dat de stuwzakken op een veilige en snelle manier gevuld en geleegd kunnen worden.

Om de stuwzakken te vullen heb jij een Venturi-snelvulpistool en een compressor nodig. Deze hulpmiddelen kun jij ook in onze webshop bestellen.

Welke stuwzakken heb jij nodig?

Welke stuwzakken het meest geschikt zijn voor jouw lading is afhankelijk van de volgende factoren:

  • soort product

  • gewicht van de lading

  • hoogte van de lading

  • de manier van transport

  • de grootte van de op te vullen ruimte

  • specifieke transporteisen

  • omgevingstemperatuur en vochtgehalte

BCF-Products adviseert jou graag over de mogelijkheden en de meest geschikte stuwzakken voor jouw lading.

Bestel direct online bij BCF-Products

Heb jij gevonden waar jij naar op zoek was? Bestel direct online en wij zorgen ervoor dat de stuwzakken zo snel mogelijk bezorgd worden. Het is ook mogelijk om jouw bestelling af te halen. Hiervoor dien jij altijd vooraf contact met ons op te nemen om dit af te stemmen.

Heb jij niet helemaal gevonden waar jij naar op zoek was? Neem vrijblijvend contact met ons op via tel. 040 843 67 61 of stuur een mail naar info@bcf-products.nl. Wij voorzien jou graag van persoonlijk advies.