Sterk in maatwerk
Persoonlijk advies
Bewezen kwaliteit
Scherp geprijsd
Gratis verzending > € 250 ex BTW, behalve grote boxen en palletwagens > € 350 ex BTW

Stuwzakken

Stuwzakken, ook wel ‘dunnage-bags’ genoemd, worden gebruikt om een lading te beschermen tijdens transport in zeecontainers, vrachtwagens, gesloten cargo-spoorwegwagons en op schepen.

Sorteer op:

Stuwzakken kopen

Bij het laden van een container of vrachtwagen ontstaan vaak open ruimtes. Wanneer deze ruimtes niet opgevuld worden is de kans aanwezig dat de lading gaat schuiven. Dit leidt tot schade aan de lading. Stuwkussens stabiliseren de lading en voorkomen dat de lading gaat schuiven, vallen of kantelen. Dit is een betere en veiligere oplossing dan houten balken of lege pallets.

De zakken worden eenvoudig tussen de lading geplaatst en vervolgens opgeblazen met een luchtpistool. Tijdens het lossen van de lading kunnen de stuwzakken eenvoudig weer verwijderd worden. De meeste zakken zijn herbruikbaar waardoor een stuwzak diverse keren gebruikt kan worden. Daarnaast zijn de stuwkussens recyclebaar aan het einde van de levensduur. De stuwzakken zijn geschikt voor containers, vrachtwagens en nog meer doeleinden. 

Materiaal van de stuwkussens

BCF-Products heeft diverse soorten stuwzakken in het assortiment. Alle typen zakken zijn voorzien van een extrusie-Polyethyleen (PE) binnenzak. Deze zak zorgt ervoor dat de gevulde lucht wordt vastgehouden. Daarnaast zijn beide stuwkussens zowel herbruikbaar als recyclebaar. Hierdoor zijn de zakken het perfecte stuwmateriaal voor containers.

Geweven Polypropyleen

Stuwzakken van geweven Polypropyleen zijn bestand tegen de meeste chemische oplosmiddelen, logen en zuren. Daarnaast bieden deze grijze luchtzakken bescherming tegen scherpe voorwerpen die gaten kunnen veroorzaken.

Assortiment stuwzakken

Wij hebben drie verschillende soorten vulzakken in het assortiment:

  • GrizzlyBag® standaard PP-geweven; deze stuwzakken mogen maximaal gevuld worden tot 20 kPa (0,20 Bar).

  • Rothschenk 3D-stuwzakken, deze zakken kunnen gebruikt worden voor grotere openingen.

  • Rotschenk White line en Red line PP-geweven stuwkussens.

Onze dunnage-bags zijn voorzien van een groot Venturi-snelventiel. Dit ventiel zorgt ervoor dat de stuwzakken op een veilige en snelle manier gevuld en geleegd kunnen worden.

Om de zakken te vullen heb jij een Venturi-snelvulpistool en een compressor nodig. Deze stuwzakken accessoires kun jij ook in onze webshop bestellen.


Welke stuwzakken heb jij nodig?

Welke vulzakken het meest geschikt zijn voor jouw lading is afhankelijk van de volgende factoren:

  • soort product

  • gewicht van de lading

  • hoogte van de lading

  • de manier van transport

  • de grootte van de op te vullen ruimte

  • specifieke transporteisen

  • omgevingstemperatuur en vochtgehalte

BCF-Products adviseert jou graag over de mogelijkheden en de meest geschikte stuwzakken voor jouw lading.

Bestel direct online bij BCF-Products

Heb jij gevonden waar jij naar op zoek was? Bestel direct online en wij zorgen ervoor dat de stuwzakken zo snel mogelijk bezorgd worden. Het is ook mogelijk om jouw bestelling af te halen. Hiervoor dien jij altijd vooraf contact met ons op te nemen om dit af te stemmen. 

Heb jij niet helemaal gevonden waar jij naar op zoek was? Neem vrijblijvend contact met ons op via tel. 040 843 67 61 of stuur een mail naar info@bcf-products.nl. Wij voorzien jou graag van persoonlijk advies.

Video over de 3D stuwzakken