STRAP2GO + Sliding System

In 2011 introduceerden wij STRAP2GO in Nederland. Het gepatenteerde STRAP2GO biedt een snelle, veilige en eenvoudige oplossing voor het vast- en losmaken van diverse soorten ladingen. Vooral geschikt voor opleggers en combi's met schuifzeil. Per vracht kan dit een tijdwinst van 30 minuten opleveren. In 2012 kwam daarbij onze dakadapter op de markt: door hier gebruik van te maken werd STRAP2GO ook geschikt voor opleggers met schuifdak!

November 2016: Wij introduceren op de vakbeurs "Transport & Logistics" het Strap2Go Sliding-System. Voortaan kun jij STRAP2GO op een rail gebruiken.

https://www.youtube.com/watch?v=3LHHyFVBpYM

STRAP2GO

De STRAP2GO -units worden nu op loopwagentjes gemonteerd die door een speciaal hiervoor ontwikkelde rail bewegen. Aan elke STRAP2GO-unit hangt een 25 mm trekbandje waarmee de spanbanden aan de kant worden getrokken. Hierdoor heeft de chauffeur alle ruimte om zijn zending aan de zijkant van de trailer te gaan laden of lossen.

Spanbanden

STRAP2GO gebruik jij in combinatie met DIN EN 12195-2 spanbanden van 50 mm breed. STRAP2GO is exclusief spanbanden. Jij kunt jouw eigen spanbanden gebruiken, maar wij kunnen uiteraard ook een gepaste offerte voor jou maken.

Vastmaken

De spanbanden komen met een trekbeweging naar beneden en blijven in positie boven de lading, zodat zij eenvoudig vastgemaakt kunnen worden.

Losmaken

Nadat de spanband is losgemaakt maakt hij, door middel van elastieken, een opwaartse beweging tot hij tegen het plafond zit. Met behulp van magneten blijven de spanbanden bovenaan steeds op hun plaats. In rustpositie bevinden alle spanbanden zich tegen de zij- en bovenkant van de oplegger.

Veiliger

Bij het vastmaken van hoge ladingen hoeft de vrachtwagenbestuurder de spanbanden niet meer vanaf een ladder, aan de zijkant van de oplegger, over de lading te gooien. Met het STRAP2GO-systeem wordt de lading met een eenvoudige trekbeweging snel en stevig vastgemaakt. Bovendien kan de lading niet meer verschuiven tijdens het transport.

Sneller

Dankzij het STRAP2GO-systeem kan het vast- en losmaken van de lading sneller gebeuren. Het schuifzeil hoeft slechts aan 1 zijde te worden opengemaakt. Tijdens het laden zijn de spanbanden onmiddellijk beschikbaar en kan de lading door een eenvoudige trekbeweging snel worden vastgemaakt. Tijdens het lossen worden de spanbanden door de elastieken terug in rustpositie gebracht. Ze vormen daardoor geen hindernis aangezien de maximale laadbreedte steeds beschikbaar blijft. Na het lossen hoeven de spanbanden niet meer te worden opgerold en opgeborgen. Dat zorgt voor een tijdwinst van 30 minuten per lading en dus voor lagere personeelskosten! 

Bovendien geen verlies van jouw spanbanden en minder beschadigingen want doordat de spanbanden in het STRAP2GO-systeem geïntegreerd zijn, is verlies bijna onmogelijk en kans op beschadigingen beperkt.

Eenvoudig in gebruik

Iedereen kan met STRAP2GO werken!

Gemakkelijk te monteren

Het systeem is gemakkelijk zelf te monteren in jullie trailers door middel van een heldere montagehandleiding.

Sliding-System van STRAP2GO

Het nieuwe Sliding-System is een enorme toevoeging aan STRAP2GO. De bekende zwarte STRAP2GO-units worden op loopwagentjes gemonteerd. Deze loopwagentjes zijn elk voorzien van 2 wieltjes aan de achterkant en 2 aan de bovenkant. Deze worden in de speciale STRAP2GO-rail geplaatst. Het uitgangspunt van deze rail is een speciaal ontwikkeld hoekprofiel van 45 x 45 mm. 

Elke STRAP2GO-unit heeft tevens aan de onderzijde een 25 mm brede trekband. Hiermee worden de STRAP2GO-units inclusief de spanbanden weg getrokken om laden en lossen eenvoudiger te maken.