Sterk in maatwerk
Persoonlijk advies
Bewezen kwaliteit
Scherp geprijsd
Gratis verzending > € 250 ex BTW, behalve grote boxen en palletwagens > € 350 ex BTW
Filters
Bandbreedte

Slackline

Ooit van slacklinen gehoord? Dit is het balanceren over een strak gespannen spanband tussen bijvoorbeeld twee bomen. De sport is ook zonder bomen mogelijk bijvoorbeeld tussen twee palen. Een recreatief product dus, waar enorm veel vraag naar is voor gebruik in tuin, park, bos, camping, sporthal, bergen of op sportvelden. Bij BCF-Products kan je een slackline kopen tegen een lage prijs.

Sorteer op:

Waarvoor is een slackline geschikt?

Het is niet alleen de kunst om er niet vanaf te vallen, het is ook een goede spieroefening en geschikt ter ontspanning. Het handige aan een slackline is dat jij deze werkelijk overal mee naar toe kunt nemen; het neemt namelijk nagenoeg geen plek in beslag.

Wat is slacklinen?

We hebben het al kort uitgelegd, maar gaan er nu wat dieper op in. Slacklinen is een opkomende trendsport in Nederland. Bij de sport probeer je te balanceren op een strak gespannen band. Het balanceren op de band vraagt om balans, goede coördinatie en concentratie.

Het is een sport die leuk is om te doen, maar ook handig voor het trainen voor andere sporten. Sporten zoals, klimmen, turnen, surfen en wintersporten. Tevens wordt de sport soms toegepast bij fysiotherapie om te herstellen na een ernstige blessure.

Welke vormen van de sport zijn er?

 • Lowlinen; de meest gebruikte vorm van slacklinen, zoals het woord al zegt, laag boven de grond op een veilige hoogte, meestal op lijnen tot maximaal 25 m

 • Tricklinen: op de slackline "tricks" (kunstjes) uitvoeren, dit zijn vaak meerdere tricks achter elkaar.

 • Highlinen: voor de professionals ze balanceren op grote hoogtes (tussen tientallen en honderden meters!) met veiligheidslijnen en veiligheidsharnas tussen gebouwen, boven ravijnen, tussen bergtoppen. De maximale lengte van slacklines op onze webshop is 25 meter, echter langere lengtes zijn op aanvraag ook leverbaar.

De slackline is onder meer geschikt voor sportverenigingen, scholen, scouting, individuen en bedrijven voor een beetje extra lichamelijke oefening. De band kun jij o.a. gebruiken op de volgende plekken:

 • In het park

 • Op het schoolplein

 • In de gymzaal

 • In de tuin

 • In het bos

 • Op de camping

 • In een berggebied (uitsluitend voor professionals met veiligheidsbescherming)

 • In de klimhal

 • Bij het zwembad

De slackline bevestigen

De meest gebruikte manier om de slackline te bevestigen is tussen twee bomen. Het is belangrijk om vooraf de boom goed te inspecteren op oneffenheden maar ook vooral of deze sterk genoeg is. Daarnaast is het ook van belang om de ondergrond te checken op scherpe voorwerpen. Zo voorkomt jij dat jij jezelf bezeert bij het eraf vallen. Het is ook mogelijk de band te bevestigen zonder bomen, maar tussen twee palen.f

Ons assortiment aan slacklines

BCF-Products heeft een breed assortiment aan slacklines. Wij hebben ze zowel met een breedte van 35 mm en 50 mm. Beide breedtes zijn leverbaar in een lengte van 15 en 25 meter, daarnaast is de 50 mm versie ook in 10 meter leverbaar. Wil je een andere maatvoeren hebben? Dan kun je contact opnemen met BCF-Products voor maatwerk.

Welke slackline moet ik kopen?

BCF-Products geeft enkele tips voor het kopen van een slackline. Voor gevorderde slackliners adviseren wij om de breedte van 35 mm te kopen. Heb jij nog geen ervaring met de sport? Dan is de breedte van 50 mm meer geschikt voor jou.

Daarnaast hebben wij voor de beginners een hulplijn. Deze hulplijn van 25 mm breed span jij boven jouw hoofd en met de handgreepband help jij jouw lichaam in balans te houden. Wij hebben deze hulplijn zowel in de lengte van 15 meter als van 25 meter. Deze raden wij beginners en kinderen aan om naast de slackline erbij te kopen.

Accessoires voor het slacklinen

Naast de banden zelf verkopen wij ook los een handgreepband en een bijbehorende tas (verkrijgbaar in het blauw, oranje, fuchsia en groen). De tas is overigens ook voor andere sporten te gebruiken.

Slackline kopen bij BCF-Products

Bestel jouw producten online en wij zorgen ervoor dat de bestelling zo snel mogelijk bezorgd wordt. Het is ook mogelijk om jouw bestelling af te halen in Eindhoven. Neem hiervoor vooraf contact met ons op. Alle slacklines en bijbehorende materialen voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen conform de EN12195-2 kwaliteitsnorm.

Heb jij nog vragen of kunnen wij jou ergens anders mee helpen? Neem vrijblijvend contact met ons op via tel. 0408436761 of stuur een mail naar info@bcf-products.nl. Wij voorzien jou graag van persoonlijk advies.