Meubelhondje kopen?

Meubelhondjes, ook wel verhuishondjes of transporthondjes genoemd, maken elke verhuizing gemakkelijker. Het handige instrument bestaat uit een stevige plank en vooral belangrijk: stevige wieltjes. Zelfs de meest eenvoudige uitvoering maakt het slepen met zware apparaten zoals koelkasten of wasmachines een stuk gemakkelijker. Zware meubels verplaatsen doen u en uw collega’s zo in een handomdraai!

Voordelen van meubelhondjes

Wat zijn precies de voordelen van een meubelhondje? Meubelhondjes worden niet voor niets ook wel verhuishondjes of meubelrollers genoemd. Van banken en kasten tot zware plantenbakken: met het juiste meubelhondje is het geen uitdaging. Enkele voordelen van meubelhondjes zijn:

 • Eenvoudig in gebruik
  Vaak hebben ze antislipmateriaal aan de bovenkant zitten, waardoor u het meubel er alleen op hoeft te plaatsen. Vastzetten is dan niet nodig.

 • Veelzijdig

 • U kunt meubelhondjes kopen in verschillende afmetingen. Vanwege de draaiende wieltjes onder het hondje maakt het ook niet uit wat voor soort apparaat of meubel u verplaatst: u kunt er alle kanten mee op.

 • Efficiënt
  Niet alleen bij het verhuizen, maar ook in magazijnen en de horeca wordt veel gesleept en getild met spullen. Door ze te gebruiken gaat het niet alleen sneller, maar belast u uzelf en uw medewerkers ook niet teveel.

Meubelhondjes zijn dus onmisbaar voor intern transport, zeker op het gebied van ergonomie en de gezondheid van uw werknemers.

Verschillende soorten meubelhondjes

Meubelhondjes zijn er in verschillende maten, waardoor u altijd wel een variant vindt die voldoende ruimte heeft voor de spullen die u wilt verplaatsen. Maar ook op het gebied van draagvermogen zijn er verschillen.

Verschillende materialen

Er zijn meubelrollers met houten en kunststoffen bovenkanten. Vaak zijn de rollers met een houten bovenkant wat zwaarder en robuuster.

Beide soorten zijn voor de veiligheid vaak uitgerust met een anti-sliblaag. Dit zorgt ervoor dat zware spullen niet opeens van het meubelhondje af glijden als u begint met duwen. 

Verschillende soorten wieltjes

Een ander verschil waar u op kunt letten zijn de wielen die onder het transportmiddel zitten. Hier ziet u vaak twee opties:

 1. Kunststof zwenkwielen
  Deze wielen zijn erg stevig en zorgen voor een hoger draagvermogen, maar kunnen krassen maken op kwetsbare vloeren.

 2. Rubberen zwenkwielen
  Deze wielen zijn iets minder stevig en hebben dus minder draagvermogen, maar zijn wel krasvrij en zelfs stiller. Het rubber vangt namelijk de trillingen op. Zeker prettig voor in een werkomgeving zoals een kantoor of een ruimte met vloer die niet op slepen en verhuizen is ingericht.

Bent u veel bezig met het verplaatsen van dozen of kratten en bent u bang dat deze van een meubelhondje afschuiven? Kijk dan eens naar onze transportrollers, die een speciale stapelrand hebben.

Verschillende formaten

De grootte van het transportmiddel zegt niet alleen iets over de spullen die er mee vervoerd kunnen worden. Hoe groter de plaat is van het meubelhondje, hoe meer draagkracht het heeft. Voor voorwerpen die zwaar zijn, maar niet erg groot, kan het dus ook lonen om te kiezen voor eentje met een groter oppervlak.

Om grote meubels of producten te verplaatsen, is één meubelhondje niet altijd genoeg. Vanwege de zwenkwielen is het mogelijk om spullen met behulp van twee of meer te verplaatsen. Zo verdeelt u het gewicht gelijkmatig en blijft het product wendbaar genoeg om eenvoudig te verplaatsen.

Meubelrollers: ook handig op andere momenten

Ze komen niet alleen van pas tijdens het verhuizen. In de volgende situaties komt een transporthondje ook uitstekend van pas:

 • Op kantoor
  Het verplaatsen van veel papierwerk of zware apparaten zoals printers of archiefkasten kan een lastige klus zijn. Daarnaast is het voor uw medewerkers ook niet prettig om dag in, dag uit te slepen met zware dozen vol met administratie. Door de dozen op een meubelhondje te zetten, is het veel gemakkelijker én ergonomisch verantwoord om ze te verplaatsen.

 • In magazijnen
  Voor grote stapels producten is een heftruck natuurlijk ideaal, maar daar is niet altijd plek voor. Met een of meerdere meubelhondjes met wielen zijn kleinere verzamelingen producten eenvoudig te verplaatsen binnen het magazijn, zonder dat daar een voertuig voor nodig is. Bijkomend voordeel: ze hebben ook minder bewegingsruimte nodig dan een heftruck.

 • Tijdens bouwwerkzaamheden
  Er zijn transporthondjes met speciale wielen voor buitengebruik. Bij het aanleggen van bijvoorbeeld een tegelvloer hoeft u zo niet te slepen met zware tegels. Een meubelhondje met speciale wielen biedt dan uitkomst.

Verhuishondje kopen?

Bent u op zoek naar een veilige en gemakkelijke methode om snel zware spullen of apparaten te verplaatsen?

Kijk op onze site om te zien welk type verhuishondje u kunt kopen. BCF-Products bieden verschillende maten, zodat zelfs de grootste spullen zonder rugklachten kunnen worden verplaatst. Zo kunnen uw medewerkers op een veilige en gezonde manier zware producten verplaatsen.

Contact

Wil jij graag een offerte op maat krijgen? Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken of stuur jouw aanvraag naar info@bcf-products.nl.