menu_stuwen

Stuwen

Vervoert u goederen via (zee-)containers, vrachtwagens of treinwagons? Het is belangrijk om optimaal te laden, zodat uw goederen perfect beschermd zijn en er zo efficiënt mogelijk met de ruimte wordt omgesprongen om tijd en geld te besparen.


BCF-Products biedt het juiste advies en levert de gewenste hulpmiddelen voor het optimaal beschermen en zo efficiënt mogelijk vervoeren van uw lading, zoals:

  • Stuwzakken (ook wel dunnagebags genoemd)
  • Vulpistolen
  • Compressoren
  • Lashingband, lashinggespen, lashingdoeken, lashingsets 

 

Stuwzakken: GrizzlyBag

De stuwzakken welke BCF-Products in haar programma heeft, hebben de naam GrizzlyBag. Stuwzakken worden ook wel wel stuwkussens of in het Engels dunnage-bag genoemd. De GrizzlyBag van BCF-Products is van een zeer sterke kwaliteit. De GrizzlyBag stuwkussens zijn zeer breed inzetbaar. U gebruikt deze voor alle soorten zeecontainers, maar ook voor gebruik in gesloten vrachtwagens en gesloten goederentreinwagons.

 

GrizzlyBag van polypropyleen of kraftpapier

De GrizzlyBag is zowel leverbaar in geweven polypropyleen (afgekort PP) of gemaakt van bruin kraftpapier. De sterkste stuwzakken zijn die van geweven polypropyleen, deze zijn bestand tegen scherpe voorwerpen die gaten zouden kunnen veroorzaken. Daarnaast is een geweven stuwkussen ook veel beter bestand tegen vocht in vergelijking tot een stuwkussen gemaakt van kraftpapier.

 

Vulpistool voor GrizzlyBag

Beide versies GrizzlyBags, dus ook die van kraftpapier, hebben een extrusie-polyethyleen binnenzak. Het ventiel is snel vulbaar, met een speciaal Venturi-vulpistool. We bieden u enkele types vulpistolen aan die aangesloten kunnen worden op een luchtcompressor. Hebt u geen compressor in huis of niet beschikbaar op de juiste plaats, dan kunnen wij u daar ook aan helpen.

 

Welke soort stuwzakken gebruikt u?

We krijgen vaak de vraag van klanten welke voor de eerste keer stuwzakken willen gaan gebruiken, wat voor type stuwzakken ze moeten gaan gebruiken. Die vraag is niet in één zin te beantwoorden, dat hangt van meerdere factoren. Voor een goed advies maken we samen met u een inventarisatie zodat we u een optimaal advies kunnen geven. Daarvoor lopen we met u een checklist na.

 

Lashingsysteem

Behalve de stuwzakken dient u ook een lashingsysteem aan te brengen aan de deurzijde van de container of vrachtwagen. Wij bieden u diverse soorten lashingband met de bijbehorende gespen aanbieden. Op die manier kunt u zelf banden in de container kunt monteren, of u kiest voor al voorgemonteerde lashingsets of een lashingdoek. Een lashingdoek is een soort zeildoek met daaraan lashingbanden gemonteerd.

Het laden van een vracht in combinatie met stuwkussens of stuwzakken vereist een goede uitleg, wat ook door middel van ladingschetsen duidelijk gemaakt kan worden aan het personeel. BCF-Products kan u hiermee assisteren en adviseren, vraag ons gerust om een advies.