Klittenband

Bij BCF-Products bieden we een keuze uit diverse uitvoeringen klittenband aan, wat ook door velen Velcro genoemd wordt, maar Velcro is ook een merknaam,  toeval of niet, wij leveren ook juist dit merk. Klittenband is ook in meerdere breedtes leverbaar.  We kunnen ook indien gewenst, het klittenband ook als maatwerk product leveren. Vraag ons naar de mogelijkheden.

Wat is klittenband

Klittenband, ook wel Velcro genoemd, is een tweedelig product, het bestaat uit 2 verschillende delen. Het ene deel van het klittenband heeft kleine haakjes die aan het andere deel van het klittenband vastzitten, dat bestaat uit kleine lussen. Wanneer de twee delen van het klittenband aan/op elkaar worden gedrukt, haken de haakjes zich vast in de lussen en blijven ze aan elkaar vastzitten.

 

Op de bovenstaande foto zie je duidelijk dat het onderste deel bestaat uit de genoemde haakjes, het bovenste uit de lusjes. 

Enkele soorten klittenband

  1. Back to back klittenband is een soort klittenband wat aan 1 zijde van het band de haakjes heeft zitten en de andere zijde, zitten de lusjes.  Dus 2 soorten op één band. Dit klittenband kan voor vele toepassingen gebruikt worden.
  2. Naaibaar enkelvoudig klittenband is aan de onderzijde glad, bovenop zit een laag met de eerder genoemde haakjes of met de lusjes. Dit materiaal is eventueel op textiel te naaien met een naaimachine. 
  3. Zelfklevend enkelvoudig klittenband is aan de onderzijde voorzien van een zelfklevende laag, bovenop zit een laag met de eerder genoemde haakjes of met de lusjes. Dit materiaal is eventueel op vele ondergronden te kleven.

Breedtes klittenband

We hebben in ons assortiment 25 mm en 50 mm breed klittenband, heb jij een andere breedte nodig? Vraag ons gerust!

Niet alleen rollen leverbaar:

Uiteraard leveren we klittenband op rol, meestal per 25 meter, maar mocht je een op maat gemaakte strippen, banden nodig hebben, met bijvoorbeeld een kunststof of metalen passant of D-ring eraan, ook dat is mogelijk. Of wil je er een lusje aan gestikt hebben om de klittenband bijvoorbeeld ergens in vast te kunnen zetten? Ook dat kan, vraag ons gerust hiervoor een offerte op maat.