Sterk in maatwerk
Persoonlijk advies
Bewezen kwaliteit
Scherp geprijsd
Gratis verzending > € 250 ex BTW, behalve grote boxen en palletwagens > € 350 ex BTW

Hoekprofielen

Schade aan lading door stoten of snijdende spanbanden is verleden tijd met de hoekprofielen van BCF Products. Met deze speciale hoekbeschermers verstevig je pallets en bescherm je de hoeken en randen van jouw goederen. Ideaal tijdens transport of opslag.

Ben je op zoek naar sterke, duurzame hoekbescherming? Bekijk dan ons brede assortiment kunststof- en kartonnen hoekprofielen of neem contact op.

Sorteer op:

Hoekprofiel: extra bescherming tijdens transport of opslag

Bij transport of opslag van goederen in dozen of andere kwetsbare verpakkingen is het raadzaam om hoekprofielen te plaatsen. Een kartonnen of kunststof hoekprofiel, ook wel hoeklijn of hoekstrip genoemd, biedt extra bescherming tegen schokken, stoten en wegschietende of snijdende omsnoeringsmaterialen. Schade, zoals krassen en deuken, wordt hiermee voorkomen. Daarnaast zijn de hoekbeschermers uitermate geschikt om pallets te verstevigen.

Een hoekprofiel kent vele toepassingen. Zo kunnen ze gebruikt worden voor: 

 • Kartonnen verpakkingen, zoals octabins

 • Big Bags met zand, grind of granulaat

 • Betonsegmenten voor bouw- en brugdelen

 • Bouwmaterialen, zoals kozijnen

 • Bouwstenen

 • Pallets met plavuizen of straatstenen

BCF Products heeft een ruim assortiment aan hoekprofielen. De hoekbeschermers zijn onder te verdelen in  kunststof hoekprofielen en kartonnen hoekprofielen.

Kunststof hoekprofielen

Onze kunststof hoekbeschermers zijn gemaakt van Polyethyleen (PE). Dit materiaal is sterk, licht flexibel en brokkelt of splintert niet. Bovendien hebben ze een grote oppervlakte, waardoor ze geschikt zijn voor bouwmaterialen en producten in een zachte verpakking.

Ga je voor een kunststof hoekbescherming, dan heb je de keuze uit de volgende kleuren en afmetingen:

 • Blauwe versie kunststof hoekprofiel: 12 mm dik met poten van 120 x 120 mm

 • Oranje versie kunststof hoekprofiel: 19 mm dik met poten van 180 x 180 mm

 • Oranje versie kunststof hoefprofiel: 19 mm dik met poten van 190 x 190 mm

Kunststof hoekbeschermers op maat gemaakt

Plastic hoekjes of grote kunststof hoeken. De kunststof hoekprofielen van BCF Products kunnen op maat worden gemaakt. Standaard leveren wij onze hoekbeschermers tot een lengte van 1200 mm, in verband met de lage kostprijs.

Heb je langere hoekbeschermers nodig? Bij grote orders zagen we de hoekprofielen graag voor je op maat. Vraag ons gerust naar de mogelijkheden. 

Kartonnen hoekprofielen

Kartonnen hoekprofielen zijn bij uitstek geschikt voor pallets met dozen of andere transportgevoelige producten. BCF Products maakt de kartonnen hoekbeschermers van gerecycled papier en karton, wat de hoekjes duurzaam en zeer stabiel maakt.

De kartonnen hoekbeschermers zijn verkrijgbaar in de volgende profielen en afmetingen:

 • 8 mm kartonnen hoekprofiel, rechthoekig

 • 9 mm kartonnen hoekprofiel, rechthoekig

 • 10 mm kartonnen hoekprofiel, kwartrond

Duurzame kartonnen hoekbeschermers

De kartonnen hoekbeschermers van BCF Products zijn van duurzaam materiaal geproduceerd waardoor ze geschikt zijn voor hergebruik. Daarnaast zijn ze oersterk en ben je altijd verzekerd van stevige en duurzame bescherming voor jouw goederen.

Hoekprofielen kopen? Bestel in onze webshop

Wil je hoekprofielen van kunststof of karton kopen om producten te beschermen of pallets te verstevigen? Onze hoekbescherming bestel je eenvoudig in onze webshop. Hier vind je ook onze andere producten voor de bescherming van je lading.

Heb je vragen over onze hoekprofielen? Neem dan gerust contact met ons op.