Cargoplanken

Een cargoplank, ook wel een spanplank of trailer plank genoemd, is geschikt voor gebruik in huifopleggers opleggers met schuifzeilen met zijschotten. De cargoplank klik je eenvoudig op de zijplanken, zo maak je snel en efficiënt stuwing van lading mogelijk waar dat eerst niet kon. Met behulp van meerdere cargoplanken kan de laadruimte worden onderverdeeld in meerdere vakken.

Hoe gebruik je de cargoplanken?

De spanplanken worden horizontaal gebruikt aan de houten of aluminium borden of planken. Aan de uiteinden zit een klemmechanisme met veer. Deze zorgt ervoor zorgt dat de cargoplank op zijn plaats blijft. De cargoplank kan zowel aan het eind van de trailer als tussendoor tussen de goederen geplaatst worden. Veel klanten gebruiken deze bijvoorbeeld in combinatie van stalen rolcontainers, gaascontainers of 2-wiel of 4-wiel afvalcontainers.

Toepassingen van cargoplanken

Een cargoplank, ook wel bekend als een spanplank, wordt voornamelijk gebruikt om je lading veilig vast te zetten. De plank kan eenvoudig aan de zijkanten van de laadbak worden bevestigd met behulp van de klemmen.

Met behulp van cargoplanken kun je ervoor zorgen dat je lading stevig wordt vastgezet. Het voorkomt dat de lading tijdens het transport kan verschuiven, wat potentieel tot schade kan leiden en zowel jou als de klant aanzienlijke kosten kan opleveren.

Deze handige planken zijn geschikt voor professionele ladingzekering, maar kunnen ook worden gebruikt in aanhangwagens, pick-up trucks of bestelwagens. Elke laadruimte die je in secties wilt verdelen, kan baat hebben bij het gebruik van spanplanken.

Spanplanken bestellen bij BCF-Products

Spanplanken voor een vrachtwagen zijn belangrijk voor veel chauffeurs. Om die reden heeft BCF-Products meerdere trailer planken in het assortiment. Ook reserveonderdelen voor de cargoplanken kunt u bij ons bestellen.

Weet je niet zeker welke cargoplank jij het beste kunt bestellen? Neem dan contact op met één van onze medewerkers. Wij staan klaar om je professioneel en gepersonaliseerd advies te geven.