Antisliptegels en antislipmatten

Ga jij binnenkort een lading vervoeren en wil jij ervan verzekerd zijn dat deze lading niet gaat schuiven of glijden tijdens het transport? Ons antislip materiaal, zoals antislipmatten, bieden hiervoor een uitkomst om dit te voorkomen tijdens het transport. Antislipmatten worden gebruikt in vrachtwagens, bakwagens, bestelbussen en aanhangwagens om gevaarlijke situaties te voorkomen, bijvoorbeeld bij het remmen of op een oneffen wegdek.

Antislipmatten voor vrachtwagens en transport

Antislipmatten voor vrachtwagens zorgen ervoor dat de lading en het transportmiddel een eenheid vormen. BCF-Products heeft antislipmatten van hoge kwaliteit en leverbaar in ieder gewenst formaat als plaat, strook of een antislipmat op rol. De rubber antislipmat is gemaakt van rubbergranulaat waardoor zij een hoge schuifweerstand hebben en voor een stabiele ondergrond zorgen. 

Slijtage

De antislipmatten zijn herbruikbaar. Het is echter wel belangrijk om de slijtage in de gaten te houden. Slijtage van de matten kan namelijk zorgen voor afname van de werking. Hoe kleiner de wrijvingsweerstand, hoe slechter de lading blijft liggen tijdens transport.

Voor een optimale bescherming van jouw lading kun jij antislipmatten gebruiken in combinatie met spanbanden, stuwzakken en stuwbalken. Hierdoor heeft de mat nog meer grip!

Diktes antislipmatten

De dikte van de antislipmat heeft geen invloed op de wrijving. Het is echter wel zo dat de antislipmat niet meer dan 30 % samengedrukt mag worden. Dus hoe zwaarder de lading, des te dikker de mat. De diktes van de antislipmat lopen uiteen van 4 tot 20 mm (4, 6, 8, 10, 15 en 20 mm).

De diktes tot en met 8 mm zijn geschikt voor transport en de diktes 10 mm, 15 mm en 20 mm worden vaak gebruikt als tegeldragers of als ondersteuning, bijvoorbeeld onder zonnepanelen op platte daken.

Zit jouw gewenste formaat er niet tussen? Wij leveren naast de standaardformaten ook ieder gewenst formaat. Neem hiervoor contact met ons op en vraag een offerte aan.