Sterk in maatwerk
Persoonlijk advies
Bewezen kwaliteit
Scherp geprijsd
Gratis verzending > € 150 ex BTW, behalve palletboxen en grootvolumebakken > € 300 ex BTW

Antislip materiaal en stempelplaten

Ga jij binnenkort een lading vervoeren en wil jij ervan verzekerd zijn dat deze lading niet gaat schuiven of glijden tijdens het transport? Antislipmatten, tegeldragers, stempelplaten en ander antislip materiaal bieden hiervoor een uitkomst. Antislipmatten worden gebruikt in vrachtwagens, bakwagens, bestelbussen en aanhangwagens om gevaarlijke situaties te voorkomen, bijvoorbeeld bij het remmen of op een oneffen wegdek.

Antislipmatten voor vrachtwagens

Antislipmatten voor vrachtwagens zorgen ervoor dat de lading en het transportmiddel een eenheid vormen. BCF-Products heeft antislipmatten van hoge kwaliteit en leverbaar in ieder gewenst formaat als plaat, strook of een antislipmat op rol. De rubber antislipmat is gemaakt van rubbergranulaat waardoor zij een hoge schuifweerstand hebben en voor een stabiele ondergrond zorgen.

Slijtage

De antislipmatten zijn herbruikbaar. Het is echter wel belangrijk om de slijtage in de gaten te houden. Slijtage van de matten kan namelijk zorgen voor afname van de werking. Hoe kleiner de wrijvingsweerstand, hoe slechter de lading blijft liggen tijdens transport.

Voor een optimale bescherming van jouw lading kun jij antislipmatten gebruiken in combinatie met spanbanden, stuwzakken en stuwbalken. Hierdoor heeft de mat nog meer grip!

Diktes antislipmatten

De dikte van de antislipmat heeft geen invloed op de wrijving. Het is echter wel zo dat de antislipmat niet meer dan 30 % samengedrukt mag worden. Dus hoe zwaarder de lading, des te dikker de mat. De diktes van de antislipmat lopen uiteen van 3 tot 20 mm (3, 4, 6, 8, 10, 15 en 20 mm).

De diktes tot en met 8 mm zijn geschikt voor transport en de diktes 10 mm, 15 mm en 20 mm worden vaak gebruikt als tegeldragers of als ondersteuning, bijvoorbeeld onder zonnepanelen op platte daken.

Zit jouw gewenste formaat er niet tussen? Wij leveren naast de standaardformaten ook ieder gewenst formaat. Neem hiervoor contact met ons op en vraag een offerte aan.

Overige antislip oplossingen

Buiten de antislipmatten voor vrachtwagens zijn er nog meer antislip materialen, waaronder antislip tape, stempelplaten en antislipmatten ter bescherming bij opslag. Een antislipmat wordt in sommige gevallen een anti glijmat, anti schuif mat of non slip mat genoemd.

Antislip tape

Zelfklevende antislip tape is geschikt op de volgende materialen: hout, beton, steen en staal. De rollengte is altijd 18 meter; qua breedte heb jij de keuze uit 25 mm, 50 mm en 100 mm. 

Voor het aanbrengen van antislip tape is het belangrijk om de ondergrond goed schoon en stof- en vetvrij te maken. Daarna smeer jij de ondergrond in met een speciale primer en vervolgens kan de tape er overheen.

Antislip tape komt meestal voor op de volgende plaatsen: magazijnvloer, aanlegsteiger, laadklep, laadperron en de productievloer. Daarnaast wordt de tape ook gebruikt op een laad- en loskade en laad- en losdock.

Stempelplaten kopen bij BCF-Products

Stempelplaten zijn in de transportbranche een steun waarmee verschillende soorten voertuigen de eigen stabiliteit kunnen vergroten. Deze stabiliteit is nodig om te voorkomen dat een zwaar voertuig kantelt.

Bij BCF-Products hebben wij stempelplaten in verschillende afmetingen.

De platen zijn voor de volgende voertuigen geschikt:

  • Stempelplaten voor vrachtwagens.

  • Stempelplaten voor een hoogwerker.

  • Stempelplaten voor een kraan.

Op de pagina van stempelplaten staat een handige adviestabel. Hierdoor kun je gemakkelijk zien welke stempelplaten jij nodig hebt per situatie. Onze stempelplaten hebben een lange levensduur en zijn eenvoudig te transporteren door het lage gewicht van de plaat.

Antislipmatten ter bescherming bij opslag

Antislipmatten worden niet alleen in vrachtwagens gebruikt maar ook ter bescherming bij opslag, bijvoorbeeld als bescherming tussen verschillende lagen van een product.

BCF-Products biedt een grote keuze in de antislipmatten van het Duitse merk Regupol. De producten van Regupol staan bekend om de hoge slijtvastheid en zeer goede prijs-kwaliteitsverhouding. De antislipmatten zijn ook zeer geschikt voor op houten- of kunststofpallets. De mat zorgt ervoor dat de producten op de pallet niet verschuiven.

Bestel direct online bij BCF-Products

Bestel direct de antislipmatten, stempelplaten en ander antislip materiaal voor jullie vrachtwagens online en wij zorgen ervoor dat de bestelling zo snel mogelijk bezorgd wordt. Het is ook mogelijk om jouw bestelling af te halen. Neem hiervoor vooraf contact met ons op.

Heb jij nog vragen of kunnen wij jou ergens anders mee helpen? Neem vrijblijvend contact met ons op via 040 843 67 61 of stuur een mail naar info@bcf-products.nl. Wij voorzien jou graag van persoonlijk advies.