Sterk in maatwerk
Persoonlijk advies
Bewezen kwaliteit
Scherp geprijsd
Gratis verzending > € 250 ex BTW, behalve grote boxen en palletwagens > € 350 ex BTW

Wikkelfolie of palletfolie kopen

Wil jij jouw producten en goederen tijdens een transport of langdurige opslag beschermen tegen vocht en vuil? Maak dan gebruik van onze wikkelfolie. BCF Products heeft een breed scala aan folie voor pallets in het assortiment. Van ministretch handwikkelfolie tot machine wikkelfolie. De folie is sterk, elastisch en geschikt voor het sealen van zowel kleine producten als grote pallets.

Sorteer op:

Wat is wikkelfolie?

Wikkelfolie, is gemaakt van polyethyleen en wordt gebruikt om kleine producten, goederen en pallets in te wikkelen. Door te sealen met wikkelfolie blijven producten optimaal beschermd tegen invloeden van buitenaf en vormen losse goederen en palletladingen één stevig geheel. Ideaal in een magazijn, loods of tijdens een hobbelig transport. Vanwege de hoge rekbaarheid van de folie wordt de wikkelfolie ook wel rekfolie, stretchfolie of rekwikkelfolie genoemd.

Welke soorten wikkelfolie zijn er? 

Er zijn verschillende soorten en maten wikkelfolie. Bij BCF Products maken we onderscheid tussen ministretch handwikkelfolie (bundelfolie), palletfolie en topvellen. Welke wikkelfolie je nodig hebt, hangt af van wat je wilt sealen.

Ministretch handwikkelfolie

Wanneer je regelmatig kleine producten moet sealen of bundeltjes moet maken, dan biedt ministretch handwikkelfolie uitkomst. Zoals de naam al doet vermoeden, kan deze folie met de hand worden aangebracht. Je kan hiervoor een kleine handhouder gebruiken. Producten kunnen eenvoudig worden gebundeld, vastgezet en worden beschermd. Daarom is deze wikkelfolie geschikt voor verhuizen.

Palletwikkelfolie

Om grote pallets of dozen op een flexibele manier stevig in te pakken maak je gebruik van palletwikkelfolie. De folie heeft een hoog rekvermogen, waardoor pallets snel en efficiënt geseald kunnen worden. De folie voor pallets van BCF-Products is beschikbaar in zwart of transparant en kan worden aangebracht met behulp van een palletfolie houder.

Topvellen

Wil jij extra bescherming voor jouw goederen? Gebruik dan onze topvellen. Een topvel is een folie waarmee een pallet kan worden afgedekt. In combinatie met wikkelfolie, maakt een topvel de pallet waterafstotend en stofdicht. Bij BCF-Products is deze folie leverbaar in een transparante uitvoering.

Machine wikkelfolie

Wil je snel een grote hoeveelheid pallets inwikkelen, dan kun je gebruik maken van machine wikkelfolie. Deze folies zijn bij BCF-Products op aanvraag verkrijgbaar. Neem hiervoor contact met ons op door het contactformulier in te vullen.

Hoeveel palletfolie heb je nodig?

Uiteraard wil je dat jouw goederen in een loods of tijdens een transport goed beschermd zijn. Voor een optimale bescherming kun je een pallet het beste met meerdere lagen wikkelfolie inwikkelen.

Hoeveel wikkelfolie je uiteindelijk nodig hebt hangt af van de lengte x breedte x de dikte van de folie. Hardwikkelfolie is altijd 150 meter lang en 10 of 12,5 cm breed. Palletwikkelfolie is altijd 300 meter lang en 50 cm breed. De dikte wordt uitgedrukt in micron (my). Houd er rekening mee dat met een rol wikkelfolie met een dikte van 20 my en een lengte van 300 meter, ongeveer 15 pallets geseald kunnen worden. Heb je een speciale dikte wikkelfolie nodig? Dan kun je dit altijd aanvragen, we helpen je graag.

Palletfolie of wikkelfolie kopen? Bestel het in onze webshop

Wil jij palletwikkelfolie kopen om jouw producten of palletladingen te bundelen of te beschermen tegen invloeden van buitenaf? Je bestelt de verschillende soorten wikkelfolie eenvoudig in onze webshop. Uiteraard kun je bij ons ook terecht voor alle bijbehorende producten, zoals een wikkelfolie houder en afdekvellen.

Wil je meer weten over onze verpakkingsproducten of heb je nog vragen? Neem dan contact met ons op.