Welke bakken voor opslag of transport?

Bakken zijn er in verschillende maten en soorten. Daarnaast worden ze gemaakt van verschillende materialen. Elke toepassing vraagt om een specifiek soort bak. In deze blog bespreken we waar je op moet letten bij het kiezen van de juiste bak voor jouw toepassing.

Welke bakken gebruik je voor opslag?

De volgende bakken zijn te gebruiken voor de opslag van goederen:

·        Stapelbare magazijnbakken: perfect voor het opbergen van onderdelen

·        Kunststof groot volume bakken: ideaal voor de levensmiddelenindustrie, bloemenhandel of textielindustrie.

Lees onze blog 'wat is een groot volume bak' om precies te weten te komen waarvoor hij ideaal is.

·        Kunststof palletboxen: de grote broer van groot volume bakken

·        Opvouwbare Smartbox palletboxen: palletboxen, maar dan inklapbaar!

·        RAKO E-Line stapelbare kunststof bakken, ook wel rakobakken genoemd: ideaal voor de opslag van gereedschap, onderdelen of producten

·        RAKO E-Line stapelbare kunststof koffers: ideaal voor de opslag van gereedschap, onderdelen of producten

·        Kunststof distributiebakken: perfect voor het opslaan van kwetsbare goederen

·        Kunststof lekbakken: ideaal voor het opvangen van chemicaliën en vloeistoffen 

Welke soorten magazijnbakken zijn er?

Er zijn verschillende bakken bruikbaar als magazijnbak. Iedere bak heeft zijn eigen formaat en kleur. Indien je grote spullen of onderdelen wilt opslaan in je magazijn, dan kies je voor een groot formaat bak, zoals een groot volume bak.

Als je juist kleinere onderdelen wilt opslaan, zoals spijkers, schroefjes of moeren, dan kan je het beste kiezen voor een kleinere bak, zoals stapelbare magazijnbakken (oftewel gripbakjes).

Magazijnbakken worden van verschillende materialen gemaakt, zoals hout, metaal of kunststof. Bij BCF-Products bieden wij uitsluitend kunststof magazijnbakken aan. Dit is zeer sterk materiaal en licht in gewicht. Hierdoor zijn de lege bakken gemakkelijk te verplaatsen in vergelijking tot houten of metalen bakken.

Welke bakken gebruik je voor transport?

Voor het transport van goederen kunnen alle bakken uit het assortiment gebruikt worden, behalve de stapelbare magazijnbakken. De naam zegt het al, deze zijn specifiek bedoeld voor de opslag van goederen in een magazijn.

Welke bak je het beste kunt gebruiken is afhankelijk van het voertuig. Indien je een kleiner voertuig hebt, dan zul je ook kleinere bakken moeten gebruiken.

Sommige bakken hebben, als ze leeg zijn, minder ruimte nodig. Zo zijn onze inklapbare palletboxen in te klappen.

Onze distributiebakken nemen ook minder ruimte in wanneer ze leeg zijn. Deze zijn, als de deksels opzij hangen, in elkaar te stapelen.

Het assortiment van BCF-Products

BCF-Products heeft een groot assortiment bakken en koffers. Deze zijn eenvoudig te bestellen via onze webshop. Indien je nog vragen hebt of meer informatie wilt over onze bakken of koffers. Neem dan contact met ons op.