Wat zijn stuwzakken?

Stuwzakken, ook wel stuwkussens, dunnage-bags of luchtzakken genoemd, worden gebruikt voor het beschermen van lading. Ze worden ingezet om beschadigingen aan de lading te voorkomen. Maar wat zijn stuwzakken nu precies, waarvan worden ze gemaakt en wat is de werking ervan?

De luchtzakken worden meestal gemaakt van geweven polypropyleen. De binnenzak is weer gemaakt van extrusie-polyethyleen. De meeste zakken zijn herbruikbaar, waardoor ze meermaals gebruikt kunnen worden voor het zeker van lading. Wel zo duurzaam!

Stuwzakken worden bijvoorbeeld gebruikt in (zee)containers, treinwagons en vrachtwagens, maar ook in bestelbussen. 

Wat is de functie van een stuwzak?

De functie van een stuwzak is het vastzetten, stabiliseren én beschermen van lading in een container, wagon of vrachtwagen. Het uiteindelijke doel is het voorkomen van beschadigingen en ervoor zorgen dat de lading niet gaat schuiven tijdens het transport.

De stuwkussens worden gebruikt om goederen te stuwen en openingen in laadruimtes op te vullen. Met een compressor en een vulpistool kun je luchtzakken snel en eenvoudig tussen de lading plaatsen en opvullen met lucht.

Verschillende levels stuwzakken

De stuwkussens zijn te verdelen in verschillende levels. Bij BCF Products zijn level 0 en level 1 stuwzakken verkrijgbaar. Wanneer je lading naar Amerika of Canada gaat vervoeren is het van belang om level 1 zakken te gebruiken. Level 0 stuwkussens zijn namelijk niet goedgekeurd door Association of American Railroads (AAR). Hierdoor mag je ze niet gebruiken in treinwagons in de Verenigde Staten en Canada

Wil je graag weten welke factoren belangrijk zijn voor het kiezen van de juiste stuwzak? Bekijk dan onze stuwzakken pagina.

Hoe werken stuwzakken? 

De dunnage-bags plaats je eenvoudig tussen de lading en vervolgens blaas je ze op met een vulpistool welke verbonden is met een compressor. Onze stuwkussens beschikken over een Venturi-ventiel. Dit ventiel garandeert dat je de stuwzak op een veilige en snelle manier kan opblazen. Na het vullen van de zak sluit het ventiel zich direct zelf, waardoor er geen lucht kan ontsnappen.

Na het vervoeren van de lading kan je de zakken weer leeg laten lopen en eventueel hergebruiken. 

Het assortiment luchtzakken van BCF Products

BCF Products heeft diverse soorten stuwzakken in het assortiment:

  • Rotschenk White Line
  • Rotschenk Red Line
  • Rotschenk Red Line 3D

Deze stuwkussens zijn in diverse afmetingen, zoals 60x90 cm tot aan 150x300 cm, verkrijgbaar bij BCF Products.

Stuwzakken bestellen bij BCF Products

Wil je graag stuwzakken kopen om je lading te zekeren? BCF Products heeft een mooi assortiment aan stuwkussens. Tevens hebben we ook vulhulpmiddelen voor het vullen van de zakken.

Heb je nog vragen, wil je advies of meer weten over ons assortiment? Neem dan gerust contact met ons op.