Hijsbanden

Wil je hijsbanden kopen? Dit kan eenvoudig bij BCF-Products! Met behulp van hijsbanden kun jij gemakkelijk zware materialen hijsen. Wij hebben verschillende banden om te hijsen in ons assortiment met een draagkracht van 1 tot 10 (!) ton. Door de verschillende kleuren en labels per draagkracht kun jij de hijsmaterialen gemakkelijk herkennen en opbergen.

Wat zijn hijsbanden?

Hijsbanden bestaan uit draden of kunststof vezels. Deze zijn voorzien van een beschermende hoes of speciaal dragend materiaal. Ze worden gebruikt voor het verplaatsen van zware last.  De maximale werklast van een hijsband drukken we uit in Working Load Limit (WLL).

De banden van BCF-Products bestaan uit 100% polyester met een dubbele bandlaag. Hierdoor zijn de hijsbanden extra stevig. De uiteinden van de hijsband zijn voorzien van lussen. Deze lussen zijn geproduceerd volgens de internationale veiligheidseisen.

De werklast in WWL-waarde is in het algemeen 14,3% van de breekkracht. Hierdoor bedraagt de gebruiksfactor van een hijsband 7. Dus stel je hebt een 1 ton hijsband in optimale conditie, dan bezwijkt hij pas bij een bedrijfslast van 7 ton. Dit is voor de veiligheid, maar het is niet toegestaan om ze over te belasten. De omgevingstemperatuur waarin ze gebruikt mogen worden loopt van -40 tot +100 graden.

In de lengte van de hijsriem zitten zwarte draden genaaid. Deze zwarte draad staat voor 1 ton, dus als je kijkt naar de hijsband van 8 ton zie je 8 zwarte draden in de lengterichting.

Maatvoering van de hijsbanden

De standaardmaten van de banden lopen uiteen van 0.5 tot 10 meter. Een langere hijsband nodig? Geen probleem! Wij voorzien jou graag van maatwerk. Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Onze hijsbanden zijn geschikt voor het hijsen op (of aan) de:

 • Hijskraan
 • Bedrijfskraan
 • Takelwagen


  Gepersonaliseerde hijsbanden kopen?


  Heb jij specifieke wensen voor jouw hijsband(en), zoals een bepaalde kleur? Wij kunnen ze geheel op maat maken. Zo kunnen wij ook jouw telefoonnummer of (bedrijfs)naam in jouw hijsbanden verwerken, waardoor ze kunnen fungeren als gratis reclame. Handig als je ze regelmatig uitleent!  Verantwoord hijsen


  Voor het verantwoord hijsen van goederen kun jij het beste hijsbanden of rondstroppen gebruiken. Deze materialen zijn speciaal gemaakt en getest voor het hijsen van (zware) producten. Gebruik absoluut geen spanbanden! Hier staat niet voor niets een waarschuwing op dat er niet mee gehesen mag worden ("Don’t use for lifting")!


  Spanbanden zijn namelijk alleen geschikt voor het zekeren van jouw lading. Voorkom bedrijfsongevallen of overbelasting van jou en jouw medewerkers. Bestel bij BCF-Products direct de banden die passen bij het gewicht van de goederen die jij hijst.


  Controleer regelmatig de banden


  Heb jij jouw hijsbanden inmiddels ontvangen? Controleer deze dan voor ieder gebruik op beschadigingen. Doe dit bij daglicht of zeer goed kunstlicht, aan beide zijdes. Onze banden gaan ontzettend lang mee en zullen dus vrijwel niet slijten. Toch kunnen zij na intensief gebruik verweren. Bij beschadiging van het stiksel raden wij dan ook aan om de hijsband niet meer te gebruiken. Ze  zijn goed bestendig tegen zure chemicaliën, maar niet tegen alkaliën.

  Beschadiging aan de garens komt meestal door:

  • Wrijving

  • Insnijden aan de zijkanten

  • Chemicaliën

  Probeer beschadiging te voorkomen en bestel direct nieuwe producten indien deze beschadigd zijn.


  BCF-Products: voor al jouw hijsmaterialen


  Wij helpen jou met het hijsen van lading zoals geen ander bedrijf dat kan! Je kunt eenvoudig hijs materiaal kopen via onze webshop.

  Heb jij naast deze banden ook andere hijsmaterialen nodig, zoals rondstroppen, kettingwerk, kettingtakels, handkettingtakels, loopkatten of hefmagneten en dommekrachten? Bekijk dan ons gehele assortiment in onze webshop en neem gerust contact op voor een advies op maat.

  We beschikken over een groot assortiment en zijn scherp geprijsd. Bestel jij voor een lager bedrag en vind jij het zonde om bezorgkosten te betalen? Kom jouw goederen dan ophalen in Eindhoven. Neem hiervoor contact op met onze klantenservice alvorens jij bestelt.