Hijsketting

Moet je zware ladingen op de werkvloer verplaatsen? Maak dan gebruik van een hijsketting. Dit zeer sterke hijsmiddel is in staat om extreem zware lasten te hijsen, zoals betonplaten en buizen. Onmisbaar op de bouw of tijdens een transport.

Ben jij op zoek naar een kwalitatief hoogwaardige, genormeerde takelketting? In ons assortiment vind je diverse soorten Grade 80-hijskettingen. 

Wat is een hijsketting?

Een hijsketting is een sterke ketting waarmee je zware lasten kunt hijsen. Het hijsmiddel bestaat uit stalen schakels, een topschalm (de bovenste schakel) en een gaffel- of ooghaak. Hijskettingen zijn vergelijkbaar met hijsbanden, maar hebben een grotere draagcapaciteit. Bovendien zijn ze beter bestand tegen hogere temperaturen. Een takelketting wordt daarom vaak toegepast in omgevingen waar zware objecten veilig en efficiënt verplaatst moeten worden. Denk aan de bouw, infrastructuur en industrie.

Veilige, hoogwaardige takelkettingen voldoen aan verschillende Europese normeringen en richtlijnen. Om de veiligheid ook na de aanschaf te garanderen, moet de ketting jaarlijks onderworpen worden aan een inspectie door een deskundige. 

Hijsketting kopen: ontdek de verschillende soorten

Bij BCF Products kun je kettingen kopen van Grade 80 staal. Dit is één van de meest gebruikte kettingen. Met Grade 80 wordt de sterkte van de ketting aangeduid. De Grade 80-hijskettingen zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en maten. Zo vind je in ons assortiment - naast de (standaard) hijsketting - een hijsketting met 2 sprong, met 3 sprong en met 4 sprong. Hoe meer kettingsprongen, hoe beter de balans tijdens het heffen.

Al onze takelkettingen voldoen aan de Europese normen en richtlijnen. Bij ons ben je dus altijd verzekerd van een veilige, betrouwbare producten.

Wat is de maximale hefcapaciteit van een hijsketting?

Welke ketting je nodig hebt, hangt af van de last die je wilt hijsen. Zorg er altijd voor dat je je ketting afstemt op de lading (en andersom). Houd bij de aanschaf - naast de werklast, aanslagmiddelen en hijshoek – rekening met de maximale hijscapaciteit van de ketting. 

Een Grade 100 ketting heeft bijvoorbeeld een hogere hefcapaciteit dan een Grade 80 hijsketting. Hang nooit een zwaardere last aan je ketting dan de maximale hefcapaciteit. De veiligheid van de ketting kan dan niet meer gegarandeerd worden.

Onderhoudstips voor hijskettingen 

Door veelvuldig gebruik te maken van een takelketting kan slijtage optreden. Kapotte of beschadigde kettingen kunnen ongelukken veroorzaken, met alle nare gevolgen van dien. Goed onderhoud voorkomt problemen.

Onze onderhoudstips voor hijskettingen:

• Controleer de ketting voor gebruik op beschadigingen
• Houd de ketting schoon en geolied
• Bewaar de kettingen op een droge plek
• Vermijd contact met zuren en chemicaliën

Instructies voor het gebruik van hijskettingen

Het is belangrijk om de hijskettingen voor het gebruik te controleren. Hieronder staan enkele belangrijke zaken die belangrijk zijn wat betreft de controle van de ketting:

  • Is de hijsketting elk jaar door een deskundige geïnspecteerd?
  • Zijn er controlemarkeringen, etiketten of kleurcodes aangebracht?
  • Is het etiket duidelijk leesbaar en kan de maximale belasting worden afgelezen?
  • Zijn er beschadigingen aan de ketting, zoals vervormingen en slijtage?
  • Controleer of de hijsketting geschikt is voor omgevingstemperaturen boven +100˚C of onder -20˚C.

Takelkettingen kopen bij BCF Products

Ben je geïnteresseerd in de hijskettingen van BCF Products? Je kunt jouw ketting naar keuze eenvoudig online kopen. Neem meteen een kijkje in ons assortiment kettingwerk en spanners voor alle toebehoren. We hebben ook een sjorketting met gaffelhaken in ons assortiment.

Kun je jouw gewenste afmeting niet vinden? Geen probleem. Naast een breed assortiment, kun je bij ons ook terecht voor persoonlijk advies. Wij zijn gespecialiseerd in maatwerk. Neem daarom gerust contact met ons op voor een passende oplossing.