menu_vastzetten

Vastzetten van lading

Lading in vrachtauto’s, schepen en andere vervoermiddelen moet goed vastgezet worden. Tijdens het vervoer spelen er allerlei krachten van buitenaf, zoals een slecht wegdek, noodstops en uitwijkmanoeuvres. In veel gevallen is de gewone wrijving tussen lading en laadvloer niet voldoende. Dit kan gevaarlijke situaties veroorzaken. Veiligheid is essentieel, daarom is het zaak om de inhoud goed vast te zetten. BCF heeft tal van oplossingen in het assortiment.


Vastzetten op pallets of magazijnrekken

Ook voor materialen die u vervoert binnen uw bedrijf – of die in uw magazijn zijn opgeslagen – is het belangrijk dat zij op een goede en veilige manier worden opgeslagen. BCF denkt met u mee en geeft een deskundig en persoonlijk advies. Waar nodig wordt maatwerk toegepast om de veiligheid in uw bedrijf te optimaliseren.

Spanbanden in allerlei soorten en maten

Spanbanden van 50 mm breedte kent iedereen wel uit de transportwereld. BCF levert daarnaast spanbanden en sjorbanden in de breedtes van 25 mm, 35 mm, 75 mm en zelfs 100 mm. En heeft u afwijkende of tussenliggende lengtes of breedtes nodig? Op aanvraag leveren we graag maatwerk.

Sjorbanden met ratels, haken en fittingen

BCF levert spanbanden en sjorbanden met diverse soorten ratels en eventueel met haken of fittingen, van standaard staal of RVS. De smalste bandjes, de 25 mm versie, kunnen we als spanband leveren met een ratelgesp, maar ook als een bagagebandje ook wel sjorband genoemd. Deze heeft geen ratel maar een kunststof of metalen gesp.

Zelfoprollende spanbanden

Buiten de gewone collectie spanbanden en sjorbanden, heeft BCF een assortiment zelfoprollende spanbanden van 25 mm en 50 mm breedte met daarin enkele variaties. De band kan eenvoudig uit de trommel worden getrokken zoals bij een autogordel.


Strap2Go

BCF is officeel distributeur van Strap2Go. Dit is een unieke, veilige en eenvoudige tijdbesparende oplossing voor het vast- en losmaken van diverse soorten ladingen in vrachtwagens. Strap2Go maakt gebruik van een combinatie van elastiek, wieltjes en speciale magneten. Die magneten zorgen ervoor dat de spanbanden in ruststand keurig in de hoeken van de trailer worden gefixeerd. Daardoor levert belading met een palletwagen of een heftruck geen enkel probleem.

Aanhangwagennetten

Na een wettelijke aanpassing voor aanhangwagens, worden ook onze aanhangwagennetten steeds vaker gekocht. We bieden u een ruime keuze aan in netten die fijnmazig, of juiste grotere mazen hebben, eventueel ook DEKRA gecertificeerd. Zoekt u een afwijkende maat, neem dan contact op. Ook hierin is maatwerk onze standaard.

Stalen keg voor papierrollen

Binnen Europa vinden veel transporten plaats van grote papierrollen voor de industrie. Ook daarvan is het zeer belangrijk dat deze perfect vast staan. Dat is mogelijk met stalen keggen die in een vloerrailsysteem gebruikt kunnen worden en een gegarandeerde stabiele ladingzekering waarborgen.

Topstop

Een palletwagen of pompwagen en in België een transpallet genoemd, kan makkelijk worden vast gezet met onze Topstop. Dit is een kunststof pompwagenhouder met rubber anti-slip dopjes, waardoor de pompwagen niet meer uit zichzelf gaat "lopen" in de vrachtwagen of trailer.